Βγες από την ποντικοπαγίδα

Η εκδήλωση «Τρυπώνω, ξετρυπώνω…» περιλάμβανε τη διεξαγωγή ενός παιχνιδιού με ερωτήσεις, οι οποίες αφορούσαν τις πολλαπλές πτυχές του ζητήματος της ασφάλειας στους εικονικούς κόσμους.

Το όνομα του παιχνιδιού ήταν «Βγες από την ποντικοπαγίδα», καθώς νικητής θα ήταν ο μαθητής που θα κατάφερνε να περάσει όλες τις παγίδες – ερωτήσεις και να βγει από την ποντικοπαγίδα χωρίς να πιαστεί. Σε κάθε φάση του παιχνιδιού δινόταν στους μαθητές από μία ερώτηση πολλαπλής επιλογής, την οποία έπρεπε να απαντήσουν αμέσως. Όσοι μαθητές απαντούσαν σωστά στην ερώτηση περνούσαν στην επόμενη φάση του παιχνιδιού.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι μαθητές συμμετείχαν στο παιχνίδι με ιδιαίτερη «θέρμη». Ακόμη και όταν αποκλείονταν από τις επόμενες φάσεις αφενός μεν ενδιαφέρονταν για τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις, αφετέρου στήριζαν ηθικά τους συμμαθητές του τμήματός τους που συνέχιζαν στις επόμενες φάσεις.

Στην 1η φάση του παιχνιδιού συμμετείχαν όλοι οι μαθητές του σχολείου (10 τμήματα, συνολικά 220 μαθητές). Στη φάση του ημιτελικού και μετά από 8 ερωτήσεις είχαν μείνει μόνο 9 μαθητές, ενώ στον τελικό έφτασαν δύο μαθητές από την Α΄ τάξη και μία μαθήτρια της Γ΄ τάξης, η οποία ήταν και η τελική νικήτρια.

 

Το αναμνηστικό δώρο για τη μαθήτρια που κατάφερε να βγει από την ποντικοπαγίδα ήταν σχετικό με το θέμα και τον τίτλο της εκδήλωσης και του παιχνιδιού (μία θύρα USB σε σχήμα ποντικιού).

Για να δείτε τις ερωτήσεις του παιχνδιού κάνετε κλικ εδώ.

Για να δείτε τις σωστές απαντήσεις στις ερωτήσεις του παιχνιδιού κάνετε κλικ εδώ.

  1. Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση