Ασφαλώς… διαδικτυωθείτε

Κατά τη σχολική χρονιά 2009-2010 στο Γυμνάσιο Ηράκλειας του νομού Σερρών υλοποιήθηκαν μια σειρά από δραστηριότητες με στόχο την προαγωγή του ψηφιακού γραμματισμού, προκειμένου οι μαθητές να εξοπλιστούν με τα απαραίτητα εφόδια που μετατρέπουν τον Η/Υ και τον παγκόσμιο ιστό σε ασφαλή και χρήσιμα εργαλεία για κάθε τομέα της καθημερινότητάς τους. Στο πλαίσιο του στόχου αυτού, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου, με τη συμμετοχή των μαθητών σε ποικίλες δραστηριότητες.

Αρχικά, κατά την εφαρμογή της δράσης «Ψηφιακή Τάξη» και παράλληλα με τη διδασκαλία των μαθημάτων του ωρολογίου προγράμματος, οι μαθητές ασκήθηκαν στην αποτελεσματική αναζήτηση πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Επιπλέον, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου 2010, διοργανώθηκε εκδήλωση με τίτλο «Τρυπώνω, ξετρυπώνω…», η οποία περιλάμβανε:

α. τη διεξαγωγή του παιχνιδιού «Βγες από την ποντικοπαγίδα», το οποίο ήταν ένα παιχνίδι με ερωτήσεις που αφορούσαν σε θέματα ασφαλούς πλοήγησης και

β. την κατασκευή του κυτίου «Ask before klik», το οποίο έγινε αποδέκτης των αποριών που είχαν οι μαθητές σε θέματα ασφάλειας στον ψηφιακό κόσμο.

Οι απορίες αυτές αποτέλεσαν το έναυσμα για την τελική δραστηριότητα του προγράμματος, την πραγματοποίηση Ημερίδας με τίτλο «Ασφαλώς… διαδικτυωθείτε», κατά την οποία ειδικοί ενημέρωσαν μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και μέλη της τοπικής κοινωνίας για τους κινδύνους που κρύβει η μη ασφαλής πλοήγηση.

  1. Χωρίς σχόλια ακόμα.

Αφήστε μια απάντηση