Μάι 11
07

ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΜΑΪΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2010-11) από στις 07-05-2011

Απεργιακή Συγκέντρωση 11:00 ΠΛ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Όλοι στην προσυγκέντρωση στις 10π.μ.

έξω από το Νοσοκομείο του Αγ. Ανδρέα.

Ώστε να καταγγείλουμε τις άθλιες συνθήκες νοσηλείας της φτωχολογιάς.

Να μην πεθαίνουν στα ράντζα, να μη στοιβάζονται σαν ζώα οι ασθενείς- εργάτες γιατί έχουν όλοι αξιοπρέπεια και δικαιούνται Δημόσια και Δωρεάν, αναβαθμισμένη Υγεία και Πρόνοια.

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

ΟΧΙ στο νέο μισθολόγιο-φτωχολόγιο του Δημοσίου. 2000 ευρώ μεικτά στο νεοδιόριστο

ΟΧΙ στην αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο

ΟΧΙ στη νέα φορολογική επιδρομή, αφορολόγητο όριο τα 40.000 ευρώ για το ζευγάρι, με προσαύξηση 5000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης

ΟΧΙ στον εκπαιδευτικό «Καλλικράτη», στο νέο σχολείο της αγοράς

ΟΧΙ στις ιδιωτικοποιήσεις-στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας

Η επίθεση στη ζωή μας κλιμακώνεται. Με πρόσχημα τα νέα ελλείμματα η κυβέρνηση, με την συμφωνία της ΝΔ και του ΛΑΟΣ δυναμώνει την επίθεση.

Μην αναγνωρίζεις το δημόσιο χρέος και το έλλειμμα σαν δικό σου. Δεν έχεις καμία ευθύνη. Το χρέος είναι όλο «παράνομο», αποτυπώνει τις προκλητικές επιδοτήσεις των καπιταλιστών από τον κρατικό προϋπολογισμό, τις δεκάδες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, τους υπέρογκους νατοϊκούς εξοπλισμούς, τις αντιπαραγωγικές δαπάνες των ολυμπιακών αγώνων. Σε ένα χρόνο πάνω από 100 δις ευρώ (!) δόθηκαν στις τράπεζες, ενώ μόνο στις τράπεζες της Ελβετίας, οι καταθέσεις των ελλήνων καπιταλιστών ανέρχονται στα 600 δις ευρώ (!).

Η κερδοφορία τους προκάλεσε την κρίση. Τώρα, σε καλούν να ξαναπληρώσεις. Δεν έχουν τέλος τα μέτρα. Κάθε λίγο θα παίρνονται και νέα, με πρόσχημα τα ελλείμματα. Θέλουν να τσακίσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να φτάσουν οι μισθοί στο επίπεδο αυτών της Κίνας και της Ινδίας (απόφαση συνόδου Κορυφής 24-25/3).

Δεν σε αφορούν οι τρόποι διαχείρισης του χρέους (κούρεμα, αναδιάρθρωση κλπ…). Αποτελούν τρόπους να ξεπεράσει το σύστημα την κρίση του, απαξιώνοντας ελεγχόμενα μέρος του κεφαλαίου.

Φέρνουν νέο μισθολόγιο, που προβλέπει 700-800 ευρώ βασικό μισθό. Καταργούν εξ’ ολοκλήρου το 13ο και 14ο μισθό (δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα, επίδομα αδείας). Καταργούν όλα τα επιδόματα (εξωδιδακτικής απασχόλησης, διδακτικής προετοιμασίας κ.α.). Συνδέουν το μισθό με την αξιολόγηση και την αποδοτικότητα (αλήθεια πως θα γίνει αυτό στους εκπαιδευτικούς;). Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση κατέθεσε ήδη νομοσχέδιο στη βουλή, με το οποίο αυξάνει τις ώρες εργασίας στο δημόσιο τομέα από 37.5 σε 40 την εβδομάδα.

Καμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία!

Πάλεψε με το ΠΑΜΕ. Εγκατέλειψε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αλλά και αυτές των ΔΟΕ-ΟΛΜΕ. Γνώριζαν εδώ και χρόνια το τι έρχεται. Έχουν ευθύνη, για το γεγονός πως όχι μόνο δεν προετοίμασαν την αντίδραση των εκπαιδευτικών, από κοινού με το εργατικό-λαϊκό κίνημα, αλλά υιοθέτησαν κυβερνητικές θέσεις, κινήθηκαν στη λογική του ευρωμονόδρομου, συνέβαλαν στο πέρασμα της κυρίαρχης πολιτικής.

Κάτω τα χέρια από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τις συντάξεις, τους μισθούς, τα Σχολεία και τα Νοσοκομεία. Να καλύψει τώρα η κυβέρνηση και η πλουτοκρατία τα τεράστια χρέη που έχουν προς τα Ταμεία και τους Οργανισμούς. Να εξοφληθούν ΑΜΕΣΑ, με ευθύνη του κράτους, τα οφειλόμενα από τον Ο.Π.Α.Δ. στους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς.

Δημόσια κοινωνική καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30)  και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.

Κανένα σχολείο να μην κλείσει! Καμμιά τάξη πάνω από 20 μαθητές. Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί από το ΥΠΕΠΘ.

Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων στους εκπαιδευτικούς.

Συνολική απόρριψη της νέας διοικητικής δομής. Όχι στον «Καλλικράτη», στο αποκεντρωμένο-διαφοροποιημένο σχολείο της αγοράς. Έξω οι επιχειρήσεις και οι χορηγοί από τα σχολεία.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν ενιαία παιδεία για όλους. Δίχρονη υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά. Ενιαίο δωδεκάχρονο υποχρεωτικό σχολείο. Επαγγελματικές σχολές, μετά την ολοκλήρωση της δωδεκάχρονης εκπαίδευσης

Άνοιξε το σαν έγγραφο WordΑφήστε μια απάντηση