Φεβ 10
05

Στις 10 Φλεβάρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2009-10) από στις 05-02-2010

 afisagiaapergia.jpg

ΟΧΙ μια ακόμα εθιμοτυπική «κινητοποίηση»

10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Σε λίγους μήνες:

·      Θα μειώσουν τους μισθούς μας κατά 100 ευρώ (αναδρομικά)

·      Το συνταξιοδοτικό όριο για τις γυναίκες θα μεγαλώσει μέχρι και 7 χρόνια

·      Θα μειωθούν οι διορισμοί

·      Το πέρασμα των σχολείων στους Δήμους θα φέρει την πλήρη μετατροπή τους σε επιχειρήσεις, την διαφοροποίηση κατά τόπους των προγραμμάτων και την αξιολόγηση

Κι εμείς τι κάνουμε για όλα αυτά;

Τέσσερις μόλις μήνες από τις εκλογές, η επίθεσή τους δυναμώνει ολοένα και περισσότερο. Με πρόσχημα την κρίση που οι ίδιοι προκάλεσαν, επιχειρούν να κατεδαφίσουν και τα τελευταίες κατακτήσεις που απέσπασε  το εργατικό κίνημα με σκληρούς αγώνες.  Θέλουν να μας πείσουν πως «δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ» για τους εργαζόμενους τη στιγμή που για το μεγάλο κεφάλαιο οι διευκολύνσεις συνεχίζονται αμείωτες.

Την ίδια στιγμή, οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες (ΑΔΕΔΥ, ΔΟΕ) κάνουν πως δεν βλέπουν την ολομέτωπη επίθεση που δέχεται ο κλάδος μας. Η πλειοψηφία της ΔΟΕ (ΠΑΣΚ – ΔΑΚΕ σε αγαστή συνεργασία), προκήρυξε στις 16 Δεκέμβρη μια εθιμοτυπική και ξεδιάντροπα διασπαστική απεργία, την ώρα που δεκάδες ομοσπονδίες και σωματεία έδιναν τη μάχη τους για τις 17, απέναντι στην κυβερνητική-εργοδοτική και εισαγγελική τρομοκρατία. Η δε ΑΔΕΔΥ, ούτε αυτό είχε κρίνει σκόπιμο να πράξει τον Δεκέμβρη. Τώρα, μετά και τη νέα ομοβροντία των αντιλαϊκών μέτρων, αποφάσισε να εξαγγείλει μια 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Φλεβάρη με ένα πλαίσιο τόσο ασαφές και γενικόλογο που δεν θα εμπόδιζε ακόμα και τους υπουργούς της κυβέρνησης να συμμετάσχουν στην «κινητοποίηση», με στόχο την εκτόνωση της λαϊκής δυσαρέσκειας και τον αποπροσανατολισμό του κινήματος.

Σε πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου μας ενόψει της 24ωρης απεργίας, το ΠΑΜΕ κατέθεσε το παρακάτω ολοκληρωμένο πλαίσιο αιτημάτων, θίγοντας την ουσία των προβλημάτων, με στόχο να μην είναι η απεργία στις 10 Φλεβάρη μια ακόμα «ντουφεκιά», αλλά σταθμός σε έναν ουσιαστικό και αποτελεσματικό αγώνα. Αυτή μας η πρόταση καταψηφίστηκε τόσο από την ΠΑΣΚ όσο κι από τη ΔΑΚΕ, στη λογική ότι ακόμα αυτά τα ζητήματα δεν έχουν έρθει επισήμως. Είναι οι ίδιοι που θα μας καλέσουν σε «συμμόρφωση» στους αντιλαϊκούς νόμους, όταν αυτοί ψηφιστούν. Δεν μπορούν να κρύψουν με τίποτα την καθολική άρνησή τους για αγώνες κι απλώς καλύπτονται πίσω από νεολογισμούς και λεκτικές ακροβασίες.  Στην ίδια συνεδρίαση, εντύπωση προκάλεσε η «ήξεις αφήξεις» στάση του ΑΕΨ που, ενώ δήλωσε τη συμφωνία του με το πλαίσιο μας,  αρνήθηκε να το υπερψηφίσει επιλέγοντας τη λευκή ψήφο.

Συνάδελφοι,

Είναι φανερό πως αυτές οι δυνάμεις, ενδιαφέρονται μόνο να εξασφαλίσουν ένα «αγωνιστικό» άλλοθι, βάζοντας ουσιαστικά πλάτη για να περάσουν τα νέα μέτρα. Στο χέρι μας είναι να μην το επιτρέψουμε! Το ΠΑΜΕ σας καλεί να αντιπαλέψουμε στο σύνολο τους τα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται κι αυτά που πρόκειται να έρθουν (πριν ψηφιστούν).

Για αυτό σας καλούμε να συμμετάσχετε αποφασιστικά στην απεργία της 10ης Φλεβάρη με το παρακάτω αγωνιστικό πλαίσιο. Να διαδηλώσουμε μαζικά, μαζί με τους απεργούς από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πλάι στους γονείς των μαθητών μας, κόντρα και απέναντι στους μηχανισμούς κυβέρνησης-εργοδοσίας και ξεπουλημένων συνδικαλιστικών ηγεσιών.

 

ΔΕ θα γίνουμε παρατηρητές στη λαίλαπα των μέτρων και ΔΕ θα αφήσουμε:

·      Να πληρώσει και πάλι ο λαός την κρίση, που δημιούργησε το μεγάλο κεφάλαιο με την απληστία του και τα υπερκέρδη.

·      Να μειωθούν οι μισθοί με τους οποίους ήδη επιβιώνουμε δύσκολα.

·      Να κατεδαφίσουν την κοινωνική ασφάλιση για να απαλλάξουν κράτος και εργοδότες.

·      Να μετατραπούν τα ταμεία κύριας σύνταξης σε επαγγελματικά που θα πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι από τους μισθούς πείνας που μας ετοιμάζουν.

·      Να πέσουν όλα τα βάρη της φορολογίας στους έμμεσους φόρους της λαϊκής κατανάλωσης.

·      Να δουλεύουμε ως τα βαθειά γεράματα και οι νέοι να μένουν άνεργοι, να ανεβεί το όριο ηλικίας των γυναικών στα 65.

·      Να ιδιωτικοποιήσουν και να εμπορευματοποιήσουν και την ΠΑΙΔΕΙΑ μέσα από την ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗ του σχεδίου «Καλλικράτης».

·      Να μετατραπεί το σχολείο σε «κέντρο ελευθέρων σπουδών» που θα παρέχει φτηνές «δεξιότητες»  μέσα από «ευέλικτα» προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης (τύπου ΕΠΕΑΕΚ).

·      Να καταστρατηγηθεί το εργασιακό μας ωράριο με την ενοποίηση της πρωινής  και της απογευματινής ζώνης στα πλαίσια του «νέου» Ολοήμερου.

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ και ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

     Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν, ενιαία παιδεία για όλους .

     Λέμε  ΟΧΙ   στο  «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟ» σχολείο της αγοράς που θα έχει ξεχωριστά προγράμματα σπουδών ανά δήμο και περιφέρεια και θα ρίχνει τα βάρη της εκπαίδευσης στην ΤΑ και τους εργαζόμενους Λέμε ΟΧΙ στο σχολείο-επιχείρηση και στην ανατροπή των εργασιακών μας σχέσεων

      Λέμε ΟΧΙ  σε κάθε μορφής αξιολόγηση .

     Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της εκπαίδευσης.

     Να ανέβει άμεσα ο συντελεστής φορολόγησης του μεγάλου κεφαλαίου στο 45%.

     Να καταργηθούν οι έμμεσοι φόροι (ΦΠΑ, Ειδικοί Φόροι Κατανάλωσης κλπ.) στο πετρέλαιο θέρμανσης και αγροτικής κίνησης, στα είδη διατροφής, εκπαίδευσης, υγείας και στα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, ύδρευσης και τηλεπικοινωνιών.

     Να αυξηθεί το αφορολόγητο όριο στα 40.000 ευρώ για κάθε ζευγάρι και από 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

     Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί, μόνιμοι διορισμοί. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Κατάργηση του ΑΣΕΠ. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

     Δημόσια, κοινωνική, καθολική ασφάλιση. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας (30/30) και στο 80% του τελευταίου μισθού. Σύνταξη στα 55 για τις γυναίκες, στα 60 για τους άνδρες. Να προσμετράται ως συντάξιμος ο χρόνος ανεργίας-αδιοριστίας.

    Αυξήσεις (και όχι μειώσεις) μισθών και συντάξεων.

 

ΟΛΟΙ στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Τετάρτη 10 ΦΛΕΒΑΡΗ, στις 11 π.μ.

στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Αποθήκευσε το σαν έγγραφο



Αφήστε μια απάντηση