Ιούν 09
14

Το ΔΣ δεν προσφέρεται για «παιχνιδάκια»

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2008-09) από στις 14-06-2009

 piso_apo_maskes1.jpg

(η πρώτη προσπάθεια εκλογής προεδρείου)

 

  Η θέση στο ΔΣ είναι θέση ευθύνης απέναντι στους 1800 του Συλλόγου  αλλά και σ’ όλο τον κλάδο και η κάθε κουβέντα εκεί μέσα, η κάθε πρόταση και η κάθε ενέργεια πρέπει να γίνεται με περίσκεψη και δέος.

  Έτσι το ΠΑΜΕ, με τον εκπρόσωπο του ψηφοδελτίου ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη 10-9 κατέθεσε την πρόταση για αναλογικό αντιπροσωπευτικό προεδρείο (δηλ. διαπαραταξιακό όπου κάθε παράταξη, ανάλογα με τη δύναμή της, θα επιλέγει θέση στο προεδρείο) – που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της παράταξης και στάλθηκε στα σχολεία με το ηλ. Ταχυδρομείο.

  Η πρόταση είχε ως στόχο την υπεύθυνη συμμετοχή όλων των παρατάξεων στο προεδρείο, την ενότητα όλων για τη διεκδικητική δράση του Συλλόγου και τη σύντομη συγκρότηση ώστε να μην αδρανοποιείται ο Σύλλογος και αφήνει τα μέτρα να περνούν, κάτι που είναι κοινή θέληση και απαίτηση όλων των μελών του Συλλόγου.

  Οι δύο παρατάξεις δέχτηκαν την πρότασή μας, όμως ο εκπρόσωπος  του «Αριστερού Ενωτικού Ψηφοδελτίου» ακύρωσε την υλοποίησή της με μια πρόταση που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Πρότεινε, όχι μια συνολική θέση για το προεδρείο του ΔΣ, αλλά ονομαστικά τον εκπρόσωπό μας για τη θέση του ΠΡΟΕΔΡΟΥ, αρνούμενος τη συμμετοχή σε κάθε άλλη διαδικασία.

  Δε γνωρίζουμε αν η πρόταση αυτή είναι πρόταση του ΑΕΨ ή μια προσωπική, ευκαιριακή άποψη του συγκεκριμένου εκπροσώπου του στο ΔΣ. Όπως και να είναι – ας το δηλώσουν – θεωρούμε ότι η πρόταση έχει αφετηρία την περσινή συμφωνία ΑΕΨ-ΠΑΣΚ στο ΔΣ που και οι ίδιοι, παρά τις δικαιολογίες, θεωρούν στάση που πρέπει να ξεχαστεί με τη γνωστή μέθοδο να εκτεθεί με τον ίδιο τρόπο και το ΠΑΜΕ – που δε νομίζουμε ότι θα πετύχουν!

          Αν η περσινή τους στάση ήταν σωστή, γιατί δεν την επαναλαμβάνουν; Τα «κουκιά» βγαίνουν.

          Αν η θέση του προέδρου, που κατείχαν, έφερε τον αριστερό αέρα που διατυμπάνιζαν, γιατί δεν τον προτείνουν ξανά, για το…καλό μας;

          Αν μας το προτείνουν για να πάει αγωνιστικά ο Σύλλογος, γιατί δε συμμετέχουν κι αυτοί και μας αφήνουν μόνους;

          Αν πιστεύουν στην παράταξή μας, γιατί μας κατηγορούν; Πιστεύουν ότι και οι άλλες παρατάξεις θα μα στρώσουν το χαλί του προέδρου, για το καλό του Συλλόγου και θα στηρίζουν τις θέσεις του ΠΑΜΕ ή προσδοκούν το αντίθετο;

  Η «πρόταση» – που δεν είναι πρόταση αλλά «καρφί»-  έχει στόχο μόνο το ΠΑΜΕ:

– Να απομακρυνθούμε από την καθαρή, σταθερή θέση μας, να γίνουμε ευκαιριακοί και αφερέγγυοι.

  Προτείνουν για τη θέση του προέδρου αυτούς που βρίζουν(!). Πώς να μην το θεωρήσουμε ως μια πρόταση που δεν ενδιαφέρεται για το ΣΎΛΛΟΓΟ αλλά να χτυπήσει την παράταξή μας; Μια χυδαία προβοκάτσια και έναν πολιτικό τυχοδιωκτισμό  που δε θα ευτυχήσει!

 

  Το ΠΑΜΕ θα συνεχίσει σταθερά με την πρότασή του  και καλεί και το ΑΕΨ σε μια θετική στάση που θα δώσει διέξοδο και δύναμη στο Σύλλογο.

 

Πάτρα 12/6/2009

 

Αποθήκευσε το σαν έγγραφο



Αφήστε μια απάντηση