Ιούν 09
12

Η πρόταση μας για συγκρότηση και δράση του ΔΣ

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2008-09) από στις 12-06-2009

(η τοποθέτηση του  εκπροσώπου του ψηφοδελτίου ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, στη συνεδρίαση του ΔΣ)

 

neo-ds.jpg

 

         Σταθερή θέση του ΠΑΜΕ είναι η διαπαραταξιακή συγκρότηση του προεδρείου ώστε να εκφραστεί στο ΔΣ η θέληση των συναδέλφων.

         Η πρώτη παράταξη εκλέγει τον πρόεδρο και η κάθε επόμενη παράταξη καταλαμβάνει στο προεδρείο τη θέση που επιθυμεί.

         Καμία παράταξη δε μένει εκτός προεδρείου. Σε περίπτωση άρνησης κάποιας παράταξης, το ΠΑΜΕ το θεωρεί άρνηση ανάληψης ευθύνης και θα τοποθετηθεί ανάλογα.

         Η προηγούμενη εμπειρία στο Σύλλογό μας έδειξε ότι:

Α. Ο αποκλεισμός κάποιας παράταξης από το προεδρείο αδυνατίζει τη συνοχή του ΔΣ και δημιουργεί προσχήματα για την αποφυγή ανάληψης ευθύνης και δράσης και

Β. Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις για εφαρμογή ενός συμφωνημένου προγράμματος δράσης του ΔΣ είναι δικαιολογία για συμπλεύσεις που στην πράξη δεν εφαρμόζουν τις δεσμεύσεις. Έτσι το προηγούμενο ΔΣ, παρά τις προγραμματικές διακηρύξεις δεν έφερε τίποτα νέο και δε στάθηκε ούτε στο πρόγραμμα ούτε αντάξιο του ρόλου του.

– Το ΠΑΜΕ γνωρίζει ότι υπάρχουν σοβαρές διαφορές θέσεων ανάμεσα στις παρατάξεις, τέτοιες που ούτε το ΠΑΜΕ θα μπορούσε να κάνει τις υποχωρήσεις για να πλησιάσουν οι απόψεις ούτε και οι άλλες παρατάξεις γίνεται να υπερβούν την πολιτική τους φυσιογνωμία.

– Γι’ αυτό κάθε προσπάθεια προγραμματικών συγκλίσεων θα οδηγούσε ή σε ρήξη και μη συγκρότηση του ΔΣ ή σε εξαπάτηση των συναδέλφων που μας εξέλεξαν και απαιτούν την ύπαρξη και τη λειτουργία του ΔΣ ως πραγματικού συνδικαλιστικού οργάνου.

– Μ’ αυτή την πρόταση ο ρόλος του εκπροσώπου της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ στο ΔΣ θα είναι να παίρνει θέση σε όλα τα μεγάλα και τα τοπικά ζητήματα, να παρακινεί το ΔΣ σε ζωντανή ενημέρωση, δυναμική διεκδίκηση ώστε να είναι παντού παρόν, να υπερασπίζει το συνάδελφο, να ανατρέπει τα αντιλαϊκά μέτρα και να μην επιτρέψει καμιά αυθαιρεσία της διοίκησης, να ελέγχει τη δίκαια και όχι ρουσφετολογική λειτουργία των αιρετών, να συσπειρώσει το Σύλλογο για να τροποποιηθεί το καταστατικό και να προωθεί τις διεκδικήσεις του κλάδου για παιδεία που υπηρετεί τον απλό ελληνικό λαό. ΔΣ που θα το υπολογίζουν και θα το σέβονται ΟΛΟΙ.

– Το ΠΑΜΕ θέλει να βλέπει τα μέλη των άλλων παρατάξεων στο ΔΣ ως δασκάλους που ζουν, βλέπουν και αγωνιούν για τα παιδιά των αδικημένων λαϊκών τάξεων και όχι ως στελέχη κομμάτων που εξυπηρετούν ανάλογα ταξικά συμφέροντα. Γι’ αυτό θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση και πάντα θα ενημερώνει πλήρως τους συναδέλφους για τη δράση, τη λειτουργία του ΔΣ και τη θέση και στάση του κάθε υπεύθυνου στο συνδικαλιστικό μας όργανο.

 

Πάτρα 10-6-2009

Αποθήκευσε το σαν έγγραφο



Αφήστε μια απάντηση