Ιαν 09
25

Ποιο ρόλο ονειρεύεται η Διευθύντρια του 18ου Δ.Σ. ;

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2008-09) από στις 25-01-2009

teacher-pupils-bw.JPG

Τώρα που όλος ο λαός και μαζί και οι δάσκαλοι, δεχόμαστε επίθεση σε κάθε πλευρά της ζωής και της εργασίας.

            Τώρα που προσπαθούν να επεκτείνουν το ωράριο, με δόλο, και στην απογευματινή ζώνη, σήμερα δήθεν προσωρινά, κι αύριο γενικευμένα και να μας φορτώσουν απλήρωτες (όπως  οι ίδιοι ομολογούν) υπερωρίες.

            Τώρα που η κυβέρνηση κάνει (;) μεταρρύθμιση χωρίς χρήματα, αλλά με περισσότερο πειθαναγκασμό σε δάσκαλους και μαθητές.

Τώρα που πρέπει να είμαστε μια γροθιά για να σταματήσουμε τη λαίλαπα.

 

   Η Διευθύντρια του 18ου ΔΣ,

ξέχασε, ίσως, ότι είναι (ή ήταν) δασκάλα.

νομίζει, ίσως, πως έγινε εξουσία και ότι επιτελεί έργο, αν εφαρμόσει με υπερβάλλοντα ζήλο την κυβερνητική πολιτική.

προσδοκά, ίσως, μεγαλύτερη δόξα απ? αυτή του διευθυντή.

 

?  Προσπαθεί να επιβάλλει υποχρεωτικές αναπληρώσεις στους συναδέλφους, με την εκφοβιστική συνδρομή του προϊσταμένου και της σχολικού συμβούλου.

?  Εκβιάζει την υπακοή, με την απειλή της εφαρμογής καθηκοντολογίου.

?  Πάει, αυτή, ως κυβέρνηση και εξουσία να ανατρέψει κατακτήσεις σκληρών αγώνων που πρέπει, για την αξιοπρέπειά μας, να διαφυλάξουμε.

 

Πρόσχημα για όλα αυτά είναι η απαίτηση της να αναπληρώνεται η (όποτε χρειάζεται) απουσία του εκπαιδευτικού του Ολοήμερου σχολείου από τους συναδέλφους της πρωινής ζώνης οι οποίοι θα πρέπει να διαμοιράζουν τους μαθητές τους σε άλλα τμήματα (άρα η συγκεκριμένη τάξη να μην κάνει μάθημα εκείνη την ημέρα) και να πηγαίνουν στο Ολοήμερο. Η κα Διευθύντρια ούτε που συζητά το ενδεχόμενο να καλύψει η ίδια το κενό (επειδή θίγονται τα? δικαιώματα της!).

Διευθύντρια, προϊστάμενος και σχολική σύμβουλος ουσιαστικά επιμένουν στην αντιπαιδαγωγική αυτή πρόταση και πετούν το μπαλάκι στο Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου καλώντας τον να αποφασίσει (κάτω από απειλές και εκβιασμούς). Θέλουν από τη μια να φανούν αρεστοί στους πολιτικούς προϊστάμενους τους χωρίς να ξοδέψουν χρήματα για αναπληρωτές κι από την άλλη να εφαρμόσουν τη «νέα» εκπαιδευτική πολιτική που θα κάνει τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών λάστιχο και όλοι θα κάνουν τα πάντα εκτός από παιδαγωγικό έργο.

Το ζήτημα δεν είναι «συντεχνιακό-τοπικό. Αφορά τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τους μαθητές και τους γονείς. Άραγε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου γνωρίζει πως τις μέρες απουσίας του δασκάλου του Ολοήμερου το Ολοήμερο θα λειτουργεί κανονικά αλλά κάποιοι μαθητές θα περιφέρονται ως τουρίστες στο σχολείο χωρίς αντικείμενο και χωρίς το δάσκαλο τους;

Το Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Πάτρας καλεί τους συναδέλφους του 18ου να μη νομιμοποιήσουν με την ψήφο τους αυτές τις άθλιες μεθοδεύσεις. Να σταθούν στο μπόι των καιρών και να αρνηθούν την απαξίωση του έργου τους προς χάριν των στατιστικών πινάκων που θα δείχνουν ψευδώς πως «όλα λειτουργούν ομαλά» στο Σχολείο, το Γραφείο, τη Διεύθυνση, την Περιφέρεια, την Εκπαίδευση. Να ξεγυμνώσουν με την απόφαση τους τις ευθύνες της κυβερνητικής πολιτικής που απαξιώνει την Παιδεία. Το Π.Α.ΜΕ. θα σταθεί αποφασιστικά στο πλευρό τους.

 

            Αυτές οι μεθοδεύσεις δεν αφορούν μόνο το 18ο ΔΣ. Ακούγονται παρόμοιες ενέργειες στα σχολεία από μερικούς διευθυντές που έχουν αναλάβει εργολαβικά την εφαρμογή των κυβερνητικών μέτρων με την ενθάρρυνση, μεγαλύτερη ή μικρότερη, προϊσταμένων και σχολικών συμβούλων.

   Εμείς θα τους καταδείξουμε στους συναδέλφους και να ?ναι σίγουροι ότι κι αυτοί θα τους δείξουν ? με το δάχτυλο!

   Είμαστε εδώ, κοντά στους δασκάλους και θα κάνουμε ασταμάτητο αγώνα για να μην μας αφαιρέσει, κανείς, ούτε ένα από τα δικαιώματά μας!

 

Πάτρα 24 Ιανουαρίου 2009

                                                            Αποθήκευσε το σαν έγγραφο



Αφήστε μια απάντηση