Οκτ 08
30

Αν το ήξερε ο Πατριάρχης?

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2008-09) από στις 30-10-2008

 ouai.jpg

Μια απίστευτη και άσκοπη αναστάτωση με τελικά θύματα τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς τους έχει προκαλέσει ο χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων που αποστέλλουν στα σχολεία η Νομαρχία Αχαΐας και η Περιφερειακή Διεύθυνση Π.Ε. & Δ.Ε Δυτικής Ελλάδας σχετικά με την επικείμενη επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Θαυμάστε:
Απόφαση Νομάρχη στις 13/10/2008 (Α.Π 822): «Διακοπή μαθημάτων» στα σχολεία του Δήμου Πάτρας προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή όσων μαθητών και εκπαιδευτικών στις τελετές άφιξης του Πατριάρχη. Ανάλογο έγγραφο, (Α.Π 821) αποστάλθηκε στα σχολεία του Δήμου Δύμης.
«Ερμηνευτικό» έγγραφο Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. & Δ.Ε Δυτικής Ελλάδας στις 30/10/2008 (Α.Π. Φ20.1/7493): «Προσωρινή διακοπή των μαθημάτων» η οποία ξεκινά «από την 3η διδακτική ώρα (10.00 π.μ.) και μετά» για τα σχολεία της Πάτρας κι «από την 2η διδακτική ώρα (09:00 π.μ.) και μετά» για τα σχολεία της Δύμης.
«Ερμηνεία» του Διευθυντή Π.Ε. Αχαΐας επί της ερμηνείας του? Περιφερειακού Διευθυντή πάνω στην απόφαση Νομάρχη: Διακοπή μαθημάτων μόνο για τα σχολεία όπου οι Σύλλογοι Διδασκόντων έχουν αποφασίσει να παραβρεθούν «οργανωμένα» στις τελετές ενώ τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν κανονικά κατά το Ωρολόγιο Πρόγραμμα. (Αυτά δηλώθηκαν τηλεφωνικά στον Πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας).
Σε απλά ελληνικά: Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ανατρέπει απόφαση του Νομάρχη «ερμηνεύοντάς» την. Ο Διευθυντής Π.Ε. Αχαΐας ανατρέπει και τις 2 αποφάσεις «ερμηνεύοντάς» τις.
Αυτοί διοικούν σήμερα την εκπαίδευση!!!
Προκάλεσαν όλο αυτό το πανδαιμόνιο στο όνομα της διευκόλυνσης όσων θέλουν να δουν από κοντά τον θρησκευτικό τους ηγέτη. Ωραίες υπηρεσίες προσφέρουν τόσο στο πρόσωπο του Πατριάρχη όσο και σ? εκείνους που θα ήθελαν να τον δουν από κοντά! Υποθέτουμε πως κι ο ίδιος ο επισκέπτης θα αντιδρούσε αν μάθαινε τις μεθοδεύσεις που στήθηκαν για την «αυθόρμητη» υποδοχή του.

Με αφορμή αυτό το απίστευτο «αλαλούμ», το Π.ΑΜΕ. Εκπαιδευτικών Π.Ε. τονίζει τα παρακάτω:
1. Η έκφραση του θρησκευτικού συναισθήματος είναι απόλυτα προσωπική υπόθεση και δεν προάγεται (ούτε εμποδίζεται) με Θεοδοσιανές νομοθετικές πράξεις και «φιρμάνια».
2.
Εκτιμάμε πως η τραγελαφική κατάσταση στήθηκε από το ζήλο «κάποιων» να παρουσιάσουν ένα «αυθόρμητο» ακροατήριο στον Πατριάρχη. Κι όταν αυτό δεν τους βγήκε (γιατί η συμμετοχή ήταν απογοητευτική) «πασάρουν» στους εκπαιδευτικούς το δίλλημα: Μάθημα στα σχολεία (κατά το Ω.Π.) ή «κοπάνα» και «αυθόρμητη» προσέλευση σχολείων «για μια βόλτα μέχρι τον Πατριάρχη». Με άλλα λόγια, προσπαθούν να εκμαιεύσουν αποφάσεις Συλλόγων Διδασκόντων για μαζική κάθοδο σχολείων ως κομπάρσων-χειροκροτητών σε στημένες φιέστες.
3.
Το Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί τους συναδέλφους να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια του κλάδου παίρνοντας στους Συλλόγους Διδασκόντων την απόφαση να μην κατεβάσουν τους μαθητές τους ως «αυθόρμητους» χειροκροτητές μιας κακοστημένης φιέστας. Να παραμείνουν μέσα στους φυσικούς τους τόπους, τις τάξεις, διδάσκοντας εκτός από γνώση και αξιοπρέπεια. Αυτές οι αποφάσεις των Σ.Δ. θα αποτελέσουν ένα ηχηρό χαστούκι στις ανόητες μεθοδεύσεις και θα εκθέσουν ανεπανόρθωτα τους «υπεύθυνους» αν κανένας εκπαιδευτικός της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δεν παρευρεθεί στις φιέστες υποδοχής εξ αιτίας των δικών τους μεθοδεύσεων.
4. Το Π.ΑΜΕ. Εκπαιδευτικών καλεί το Σύλλογο Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας να πάρει ανάλογη απόφαση καταδίκης αυτών των ενεργειών. Μια απόφαση που θα διαφυλάσσει την αξιοπρέπεια του κλάδου και θα βοηθά τους συναδέλφους να συνεχίσουν να περπατούν με ψηλά το κεφάλι.

Πάτρα 30 Οκτώβρη 2008

Αποθήκευσε το σαν έγγραφο



Αφήστε μια απάντηση