Οκτ 08
21

Με διοικητικές απαγορεύσεις επιχειρούν να φιμώσουν το Π.Α.ΜΕ.

Κάτω από (Σχ. Χρονιά 2008-09) από στις 21-10-2008

 syndikalistikes-adeies.jpg

Ύποπτα και περίεργα φαινόμενα σημαδεύουν τις επερχόμενες αρχαιρεσίες της 5ης Νοέμβρη στην Πάτρα. “Συμπτώσεις” που παύουν να είναι συμπτώσεις όταν επαναλαμβάνονται μόνιμα εναντίον ενός στόχου, του ίδιου πάντα: του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών.
Μόνο σύμπτωση δε μπορεί να είναι η ταυτόχρονη άρνηση 2 προϊσταμένων Γραφείων Εκπαίδευσης να παράσχουν τη νόμιμη συνδικαλιστική άδεια που (σύμφωνα με την υπουργική εγκύκλιο 115972/Δ1 της 10ης/9/2008) δικαιούται κάθε υποψήφιος αιρετός σε στελέχη του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών και υποψηφίους της Ταξικής Ενότητας. Και μάλιστα με γελοίες αιτιάσεις. Άλλοι ισχυρίστηκαν πως αγνοούν την ύπαρξη τέτοιας εγκυκλίου (και ζητούσαν από όποιον την έχει να τους την προσκομίσει) κι άλλοι την ερμήνευαν αυθαίρετα λέγοντας πως αυτή αφορά αποκλειστικά και μόνο τους ήδη εκλεγμένους.
Τη στιγμή που οι υποψήφιοι αιρετοί των άλλων παρατάξεων μπαινοβγαίνουν στις σχολικές μονάδες όποτε και όσο θέλουν (σε χρόνο που ξεπερνά κατά πολύ τα νόμιμα) μόνο στους υποψήφιους του Π.Α.ΜΕ. ορθώνονται εμπόδια για να μη μπορέσουν να ασκήσουν κι αυτό το κουτσουρεμένο δικαίωμα “ισονομίας” στον προεκλογικό αγώνα.
Για να αφαιρέσουμε και το τελευταίο “φύλο συκής” από τους εμπνευστές αυτής της φίμωσης, κάναμε εμείς αυτό που θα έπρεπε να έχουν κάνει εκείνοι: βρήκαμε την επίμαχη εγκύκλιο (που υπάρχει παντού εκτός ίσως από τα Γραφεία Εκπαίδευσης) και τούς την παρουσιάζουμε μήπως και τη μάθουν επιτέλους. Για να πάψουν πια οι γελοιότητες και να φανεί γυμνή η αλήθεια: κάποιοι ενοχλούνται από την άνοδο της επιρροής του Π.Α.ΜΕ. και επιχειρούν με μεθόδους του παρελθόντος να την ανακόψουν.

Ματαιοπονούν!

Τα μέλη και στελέχη του Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών θα συνεχίσουν να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης για μια δημόσια και λαϊκή Παιδεία, τόσο μέσα στα σχολεία (που είναι ο φυσικός τους χώρος) όσο και έξω από αυτά, πάντα στα πλαίσια που οι συνδικαλιστικές δυνατότητες αλλά και ο περιορισμένος προσωπικός τους χρόνος το επιτρέπουν.

Πάτρα Οκτώβρης 2008

Αποθήκευσε το σαν έγγραφο



Αφήστε μια απάντηση