Αυγ 07
07

Εκλογές: η επόμενη μέρα

Κάτω από (Σχ Χρονιά 2006-07) από στις 07-08-2007

Οι εκλογές τέλειωσαν. Τα αποτελέσματα είναι ήδη γνωστά σε όλους. Οι δυνάμεις που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στηρίζουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική πέτυχαν εν μέρει το στόχο τους: εξευτέλισαν και απαξίωσαν κάθε έννοια μαζικής διαδικασίας ώστε να μη συζητηθούν ενοχλητικά ζητήματα για τις θέσεις και το ρολό τους. Έτσι, η παρωδία της Γενικής Συνέλευσης τελείωσε με συνοπτικές διαδικασίες. Αντίθετα, στο εκλογικό κέντρο ήταν από νωρίς όλοι εκεί για να παίξουν το ρόλο που ξέρουν καλά: του πολιτικάντη αλιέα ψήφων.

Μέσα σ? αυτή την κατάσταση πολιτικής αφασίας κατάφεραν οι μεν να κρατήσουν δυνάμεις και οι δε να κάνουν ένα καλοκαιρινό δώρο στην πολιτική τους προϊσταμένη η οποία θα μπορεί εκ του ασφαλούς να λέει πως μετά από μεγάλους απεργιακούς αγώνες η φιλοκυβερνητική παράταξη δεν εισέπραξε το κόστος.

Μέσα σ? αυτές τις αντίξοες συνθήκες οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ κατάφεραν να βγουν ενισχυμένες χάρη στις ξεκάθαρες θέσεις μας αλλά και την συνεπή στάση μας σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Η άνοδος της Ταξικής Ενότητας Εκπαιδευτικών, εκτός των άλλων, ήταν κι ένα ράπισμα σε όλους τους ψιθυριστές που υπόγεια διέδιδαν φήμες εναντίον του ΠΑΜΕ είτε προσπαθούσαν να εμφανιστούν εκείνοι ως? εκπρόσωποι του για να ψαρέψουν σε θολά νερά.

Σε πείσμα αντιπάλων και «φίλων» η Ταξική Ενότητα Εκπαιδευτικών κερδίζει σταθερά έδαφος και την αποδοχή των συναδέλφων.

Μετά από χρόνια εξέλεξε αντιπρόσωπο στη ΓΣ της ΔΟΕ.

Η για λίγους ψήφους απώλεια της έδρας στο ΔΣ δεν μας πτοεί καθώς έχουμε αποδείξει πως από οποιαδήποτε θέση δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την αλλαγή πορείας του κλάδου σε αγωνιστική-διεκδικητική κατεύθυνση. Κι αυτό θα κάνουμε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τη χρονιά που έρχεται.

Θα θέλαμε να χαιρετίσουμε τους συναδέλφους που έδωσαν μαζί μας τη μάχη της αλλαγής των συσχετισμών και να τους καλέσουμε να πυκνώσουν τις γραμμές μας. Χαιρετίζουμε επίσης όλους εκείνους που καλοπροαίρετα εναπέθεσαν την εμπιστοσύνη τους σε άλλα «λιμάνια» και τους θυμίζουμε πως δεν αρκούν οι κορώνες περί «ενότητας» και «αγωνιστικότητας», χρειάζεται καθημερινά και η απόδειξη (η οποία για άλλη μια φορά δεν ήρθε). Όλους αυτούς τους θεωρούμε εν δυνάμει συμμάχους μας.

Ας είναι βέβαιοι πως θα μας βρουν και πάλι δίπλα τους στους μικρούς ή μεγάλους αγώνες.

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Ιούνης 2007

Αποθήκευσε το σαν έγγραφο



Αφήστε μια απάντηση