Εντυπωσίασε το Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Εν Δελφοίς εστίν ο Τόπος»

 

Εντυπωσίασε  το Καλλιτεχνικό  Φεστιβάλ  «Εν  Δελφοίς  εστίν  ο Τόπος»

Με πολύ μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Άμφισσα το Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ «Εν Δελφοίς εστίν ο Τόπος» που διοργάνωσε η Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα, με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ι.Φ. Κωστοπούλου και υπό την αιγίδα του Δήμου Δελφών. Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ φιλοξενήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας και η είσοδος ήταν ελεύθερη.

 

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στις 28 Απριλίου 2017, με τα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης «Διαφορετικοί και Ίδιοι». Στην εκδήλωση παρευρέθησαν πολλοί φιλότεχνοι, ανάμεσά τους ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας,  Χρήστος Δημητρίου, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο αντιδήμαρχος Άμφισσας, Αριστείδης Αγγελόπουλος, o διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας,Παναγιώτης Καστρίτης και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας, Γιάννης Αλωνάρης. Στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα: μελών της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (από τις δομές Φωκίδας – Αττικής – Έβρου – Φθιώτιδας), μελών του Κέντρου Ημέρας Παιδιών – Εφήβων – Ενηλίκων Φωκίδας, μαθητών του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Άμφισσας, μαθητών του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Άμφισσας και μελών της Εστίας «Άγιος Νικόλαος» (Γαλαξείδι).

Την επόμενη ημέρα, στις 29 Απριλίου, στο κατάμεστο Θέατρο του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας, πάνω από400 θεατές απόλαυσαν τo μουσικό παραμύθι τηςΕυαγγελίας Τσονάκα «Το βιβλίο που δεν άνοιγε», εμπνευσμένο από τραγούδια του Νίκου Κυπουργού, σε μια θαυμάσια μουσικοχορευτική παράσταση του Ωδείου Άμφισσας (Ελένης Ιντέρνου) και της Σχολής Χορού Σύλβιας Βούσουρα. 

Πριν την παράσταση, ο Δήμος Δελφών βράβευσε τους φορείς που συμμετείχαν στο Φεστιβάλ. Τα βραβεία παρέδωσαν ο δήμαρχος Θανάσης Παναγιωτόπουλος και ο αντιδήμαρχος ΆμφισσαςΑριστείδης Αγγελόπουλος. 

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, που διήρκησε μία εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν 10 βιωματικά εργαστήρια, με τη συμμετοχή των επισκεπτών, ανάμεσά τους και τάξεις μαθητών από το 1ο, το 2ο και το 3ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας, καθώς και από τοΓυμνάσιο Άμφισσας. 

Την τελευταία ημέρα, το Εφηβικό Τμήμα της Σχολής Χορού Σύλβιας Βούσουρα παρουσίασε χορογραφία της Ελένης Νάκου, εμπνευσμένη από το θέμα της έκθεσης, «Διαφορετικοί και ίδιοι».

Για λόγους ανωτέρας βίας, η παράσταση «Το Σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα» αναβλήθηκε για την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017. Το έργο του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Αποστόλου, από το Μαγικό Θέατρο, σε συνεργασία με το Εικαστικό – Θεατρικό Εργαστήρι Άμφισσας, το Πολιτιστικό Κέντρο Φωκίδας και τον Σύλλογο Γυναικών Φωκίδας.

Πηγή:www.endelfoisonline.gr/category/περιφερεια…/περιφερειακη-ενοτητα-φωκιδασ/

Trackback URI | RSS Σχόλιων

Αφήστε μια απάντηση


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων