Αλφαβητάρι Οικονομικών-Νέα επιμόρφωση εκπαιδευτικών Γυμνασίου

Χωρίς τίτλο 2
Ενημέρωση για τη συνέχιση της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος «Αλφαβητάρι Οικονομικών» της ActionAid σε συνεργασία με την Αlpha Bank. Το πρόγραμμα  είναι εγκεκριμένο από το ΙΕΠ και στοχεύει στην ενίσχυση του Οικονομικού Αλφαβητισμού των μαθητών και μαθητριών των 2 τελευταίων τάξεων του Δημοτικού (Ε’& Στ’) και του Γυμνασίου. Στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος σε Ελλάδα και Κύπρο, κατά τα 3 προηγούμενα έτη έχουν επιμορφωθεί  περισσότεροι από 1000 εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων, οι οποίοι έχουν παραλάβει το έντυπο υλικό του προγράμματος και το έχουν εφαρμόσει στις τάξεις τους με όμορφα και δημιουργικά αποτελέσματα.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνεχίζεται και την τρέχουσα σχολική χρονιά και οι εκπαιδευτικοί μπορούν να το συμπεριλάβουν στον προγραμματισμό τους, εντάσσοντάς το στο Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων.
Oι εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια δωρεάν διαδικτυακή επιμόρφωση. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες για το μήνα Φεβρουάριο είναι:
•     Σάββατο 17/02/2024 και ώρα 10:00-12:00
•     Σάββατο 24/02/2024 και ώρα 10:00-12:00
•     Τρίτη 12/03/2024 και ώρα 17:30-19:30
•     Παρασκευή 15/03/2024 και ώρα 17:30-19:30
•     Τρίτη 26/03/2024 και ώρα 17:30-19:30
Σύμφωνα και με την εμπειρία μας από 3 έτη διαδικτυακών επιμορφώσεων, ο ιδανικός χρόνος για την συνάντηση είναι 2 με 2,5 ώρες. Οι ημερομηνίες και οι ώρες διεξαγωγής των διαδικτυακών εκπαιδεύσεων έχουν επιλέγει προσεκτικά ώστε να μην παρεμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του σχολικού προγράμματος.
Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης και με τη χρήση ψηφιακών εργαλείων:
•  θα ενημερωθούν σχετικά με κεντρικές έννοιες και δεξιότητες του οικονομικού εγγραματισμού.
•  θα εξοικειωθούν με τον εκπαιδευτικό οδηγό «Αλφαβητάρι Οικονομικών».
•  θα συμμετέχουν σε βιωματική εφαρμογή επιλεγμένων δραστηριοτήτων.
•  θα παραλάβουν ηλεκτρονικά ή/και ταχυδρομικά τους έντυπους εκπαιδευτικούς οδηγούς «Αλφαβητάρι Οικονομικών», μετά την ολοκλήρωση της επιμορφωτικής συνάντησης.
•   θα τους ανατεθεί εξειδικευμένος/η Μέντορας/ισσα, συνεργάτης του προγράμματος, που θα τους υποστηρίξει στις διδακτικές τους παρεμβάσεις (εάν το επιθυμούν).
Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις επερχόμενες επιμορφώσεις θα τους εφοδιάσει με τα απαραίτητα σύγχρονα εργαλεία, ώστε να  εμπλουτίσουν τα τρέχοντα προγράμματά τους και τα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.
Εάν επιθυμούν να συμμετέχουν στις επερχόμενες επιμορφώσεις, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στον σχετικό σύνδεσμο: https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspxid=HANqP6au9EORl3xNktNyK0JXN0y_6IhOpP63_3tBu_lUQUI3T0VTUEtGVFNYWFI3SUJNVEZRRkZHMC4u
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του προγράμματος: Αλφαβητάρι οικονομικών | ActionAid
Η επιμόρφωση θα πραγματοποιηθεί από προσωπικό και συνεργάτες της ActionAid χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Μετά την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής επιμόρφωσης δίδεται στους εκπαιδευτικούς Βεβαίωση Παρακολούθησης.
Το πρόγραμμα «Αλφαβητάρι Οικονομικών» από το σχολικό έτος 2023-24 εντάσσεται στο πρόγραμμα IQonomy που χρηματοδοτείται από το τμήμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Alpha Bank.
Το πρόγραμμα «Αλφαβητάρι Οικονομικών» και οι έντυποι οδηγοί του είναι εγκεκριμένοι από το ΙΕΠ και το ΥΠΑΙΘΑ. Επίσης ανήκουν στα υλικά που έχουν περιληφθεί στην Πλατφόρμα Δεξιοτήτων. Επισυναπτόμενη μπορείτε δείτε την σχετική απόφαση έγκρισης για το σχολικό έτος 2023-24.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.