Πρόσκληση μαθητών σε προσομοίωση δημοτικού συμβουλίου

Χωρίς τίτλο

Ο Δήμος Κομοτηνής, το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono του Δήμου Κομοτηνής, το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Κομοτηνής (ΔΗΣΥΝ) και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης συνδιοργανώνουν τη δράση με τίτλο «2η Προσομοίωση Δημοτικού Συμβουλίου».

Η τελική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024  στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής με την συμμετοχή συνολικά 49 μαθητών από όλα τα Λύκεια της πόλης μας (έως 7 μαθητές από κάθε Λύκειο και στο πλαίσιο αυτής, σχεδιάζεται να λειτουργήσει ένα μοντέλο Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο θα αποτελείται από 36 μαθητές, που θα αναλάβουν τους ρόλους δημάρχου, δημοτικών συμβούλων, αντιδημάρχων, επικεφαλής αντιπολίτευσης κ.ο.κ. ενός εικονικού δήμου, ενώ οι υπόλοιποι μαθητές θα συμμετάσχουν ως μέλη δημοτικών επιτροπών και παρατηρητές.

Σκοπός της δράσης είναι η ενίσχυση της συμμετοχικότητας των νέων στα κοινά, αλλά και η πολιτική ενεργοποίηση αυτών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς οι συμμετέχοντες θα συνεργαστούν, θα αναπτύξουν διάλογο και θα εξοικειωθούν με τα όργανα και τον τρόπο λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και την διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Για την προετοιμασία της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των συμμετασχόντων μαθητών στην διάρκεια των μηνών που θα μεσολαβήσουν.

Η πρώτη συνάντηση προτείνουμε να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2024 και ώρα 14:00.

Με την πεποίθηση ότι η προσομοίωση αυτή θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους της πόλης μας να ανταλλάξουν απόψεις επί όλων των τοπικών θεμάτων που τους ενδιαφέρουν, να προβληματιστούν, να αλληλεπιδράσουν και μέσα από τους ρόλους που θα αναλάβουν, να ευαισθητοποιηθούν σε θέματα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και αυτοδιοικητικά, προσκαλούμε τους ενδιαφερόμενους μαθητές να δηλώσουν συμμετοχή έως  την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2024 με την υποβολή αίτησης στο Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου info@exagonokomotini.gr, υπ’ όψιν Λουίζας Σαλτσίδου ,υπεύθυνης έργου Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, τηλ. επικοινωνίας 2531082051 και μία κοινοποίηση στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης στη διεύθυνση ypsd@dide.rod.sch.gr.Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.