HELMEPA: Να Σώσουμε τις Θάλασσες

Η Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος εργάζεται για την προστασία των θαλασσών από το 1982 και με το σύνθημα «Να Σώσουμε τις Θάλασσες» επιδίδεται σε ποικίλες πρωτοβουλίες που συνδέονται με αυτόν τον σκοπό. Η ενίσχυση του εθελοντισμού συγκαταλέγεται σε αυτές. Σε όλη την Ελλάδα, ομοίως και στη Θράκη, ενθαρρύνονται και υποστηρίζονται από την Ένωση παρόμοιες δράσεις. Το 1983, η HELMEPA, με σύμβολό της τον “Γλάρο”, ξεκίνησε συντονισμένες καλοκαιρινές εκστρατείες με σκοπό την ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για Καθαρές Θάλασσες και Ακτές. Στο πλαίσιο αυτό, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, πρόσκοποι και μαθητές συμμετείχαν σε εθελοντικούς καθαρισμούς ακτών, κυρίως στην Αττική.

Έκτοτε, οι καθαρισμοί ακτών έχουν καθιερωθεί ως ένα βασικό εργαλείο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη της ρύπανσης με στερεά απορρίμματα.

Επίσης, στο πλαίσιο της Εκστρατείας HELMEPA-LRF, η HELMEPA δημιούργησε το «Δίκτυο Εθελοντών Εκπαιδευτικών για το Θαλάσσιο Περιβάλλον».

Αναλυτικές πληροφορίες για περισσότερες δράσεις και συνεργασίες ανευρίσκονται στην εξής διεύθυνση: https://helmepa.gr/περιβαλλοντική-ενημέρωση-κοινού/δραστηριοτητεσ/εθελοντικοί-καθαρισμοί-ακτών/

Τι είναι η HELMEPA

 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.