Πρόσκληση για την Τοπική Ιστορία



Μετά την πραγματοποίηση της επιμορφωτικής συνάντησης «Εθνική επέτειος και συλλογική μνήμη: διάλογος για την τοπική ιστορία» (Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής, 14/01/2020), τους προβληματισμούς και τις προτάσεις που ανέκυψαν από αυτήν, προτείνεται στους ενδιαφερόμενους εκπαιδευτικούς:
1. Αν έχουν παραγάγει κάποιο εκπαιδευτικό υλικό για την τοπική ιστορία, το οποίο προκύπτει από σχετικό πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων που εκπονήθηκε κατά τα παρελθόντα σχολικά έτη, είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο και εκτιμούν πως είναι αξιοποιήσιμο από άλλους εκπαιδευτικούς ή από την τοπική κοινωνία, μπορούν να στείλουν τον σχετικό σύνδεσμο στη διεύθυνση ypsd@dide.rod.sch.gr.
2. Αν οι εκπαιδευτικοί προτίθενται να εντάξουν κάποιο πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων που εκπονούν κατά το τρέχον σχολικό έτος (2019-2020) στον εορτασμό της επετείου των 100 χρόνων από την ενσωμάτωση της περιοχής μας στον εθνικό κορμό και να το παρουσιάσουν δημόσια, μπορούν να το δηλώσουν ως τις 16/02/2020 με ένα απλό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ίδια διεύθυνση (ypsd@dide.rod.sch.gr). Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης, δια του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων και της υπεύθυνής του Αικατερίνης Σχοινά, με την επιστημονική και παιδαγωγική υποστήριξη της Συντονίστριας Εκπ/κού Έργου ΠΕ02 Μαρίας Ζωγραφάκη και σε συνεργασία με τη ΔΚΕΠΠΑΚ, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή υλοποίηση και ανάδειξη των εργασιών.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι για τη δημοσίευση εκπαιδευτικού υλικού καλό είναι προηγουμένως να έχουν ληφθεί υπ’όψιν αφενός η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Ν. 4624/2019) και αφετέρου ο Νόμος περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας (Ν. 2121/1993).




Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.