Εκδήλωση «Πολεμώντας τη νικοτίνη και τις εξαρτήσεις»


Οι Δ/νσεις Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, διοργανώνουν την επιμορφωτική εκδήλωση Αγωγής Υγείας και Πολιτισμού «Πολεμώντας τη νικοτίνη και τις εξαρτήσεις» την Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019, στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι το παρακάτω:
1. Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ροδόπης «Ορφέας»: οι δράσεις στα σχολεία και των δύο βαθμίδων για την πρόληψη και την καταπολέμηση του καπνίσματος. Μιλούν οι Γκάρο Εσαγιάν (ψυχίατρος-ψυχαναλυτής, επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου), Σπύρος Βόλτσης και Μαρία Γούλα (ψυχολόγοι του Κέντρου).
2. Ιστορία και αγώνας για την απαγόρευση του καπνού. Το παράδειγμα το μαχητικού κειμένου Ψόγος Νικοτιανής (Νικόλαος Μαυροκορδάτος, τέλος του 17ου αιώνα). Προλογίζει ο Νίκος Μαυρέλος (Αναπληρωτής Καθηγητής Δ.Π.Θ.) και διαβάζει ο Φιλοποίμην Ανδρεάδης (ηθοποιός).
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα το αργότερο έως την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019 στη διεύθυνση ypsd@dide.rod.sch.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.