Σεμινάριο για τον υδάτινο πλούτο της περιοχής μας

Οι Δ/νσεις Πρωτ/θμιας και Δευτ/θμιας Εκπ/σης ΠΕ Ροδόπης, σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής, διοργανώνουν την επιμορφωτική εκδήλωση Περιβαλλοντικής Αγωγής «Η Θράκη και ο υδάτινος κόσμος της» την Τετάρτη 06 Νοεμβρίου 2019, στις 18:30 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής. Εισηγητής θα είναι ο Καθηγητής του Πολυτεχνείου Ξάνθης (Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος) Γεώργιος Συλαίος και οι ενότητες της εκδήλωσης είναι οι παρακάτω:
1. Γνωριμία με το Θρακικό Πέλαγος,
2. Η παράκτια ζώνη και τα οικοσυστήματα της Περιφέρειας ΑΜΘ,
3. Οι υδροβιότοποι και οι λιμνοθάλασσες της περιοχής,
4. Έρευνα ΔΠΘ στον τομέα και διαθέσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία.
Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί παρακαλούνται να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με ένα απλό ηλεκτρονικό μήνυμα το αργότερο έως την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019 στη διεύθυνση ypsd@dide.rod.sch.gr. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Μετά το σεμινάριο, υλικό που ευγενώς παραχωρήθηκε από τον Γ. Συλαίο.

Πληροφορίες για τη διαδικτυακή πλατφόρμα ODYSSEA (Opretating a Network of Integrated Observatory Systems in the Mediterranean Sea) την οποία κάθε ενδιαφερόμενος εκπ/κός μπορεί να επισκεφθεί στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://fs-141-0-206-225.fullsave.info/.
Όπως μας εξήγησε ο κ. Συλαίος, η ODYSSEA είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα, του οποίου είναι ο συντονιστής του και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Horizon2020. Η ODYSSEA λειτουργεί από το 2017,ενώ αναπτύσσει υπηρεσίες για όσους δραστηριοποιούνται, τόσο στην παράκτια ζώνη, όσο και στην ανοιχτή θάλασσα, παρέχοντας επεξεργασμένα ιστορικά δεδομένα σε πραγματικό χρόνο και προβλέψεις μετεωρολογικών και θαλάσσιων συνθηκών. Έτσι, φαίνεται ότι μπορεί να έχει και εκπ/κή χρήση υποστηρίζοντας διάφορα μαθήματα (π.χ. Γεωγραφία, Μελέτη Περιβάλλοντος) ή την εκπόνηση μαθητικών ερευνητικών εργασιών (project) σχετικών με τους υδροβιότοπους ή τη θάλασσα.
Επισημαίνεται ότι, επειδή η Πλατφόρμα είναι σήμερα σε πιλοτική φάση, υπάρχει περίπτωση να σημειωθούν καθυστερήσεις κάποιες μέρες στην πρόσβαση δεδομένων.
Επιπλέον, όποιος/α εκπ/κός επιθυμεί, μπορεί να συμπληρώσει τη φόρμα αξιολόγησης της Πλατφόρμας, η οποία διατίθεται μόνο στα αγγλικά στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDrqQoczXRHYROSVDOS9dRvdAC09BQFMW2Mvkv6kMDpwZKlQ/viewform .



Δεν υπάρχουν σχόλια

Χωρίς σχόλια ακόμα.

RSS κανάλι για τα σχόλια του άρθρου.