Η Φυσική Αγωγή στα Δημοτικά Σχολεία με Ε.Α.Ε.Π.

Παρουσία 61 εκπ/κών Φυσικής Αγωγής από τα 34 Δημοτικά Σχολεία που λειτουργούν με Ε.Α.Ε.Π. στη Θράκη πραγματοποιήθηκαν από τη Σχολική Σύμβουλο στην Ξάνθη-Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή τα σεμινάρια  με θέμα “Η Φυσική Αγωγή στα Δημοτικά Σχολεία με Ε.Α.Ε.Π.

ΕΑΕΠ ΚΟΜΟΤΗΝΗ
ΕΑΕΠ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

Σημαντική καινοτομία η παρακολούθηση του σεμιναρίου της Αλεξ/πολης από τους εκπ/κούς του Βορείου Έβρου μέσω live steaming και η παρέμβασή τους μέσω skype.

Στα σεμινάρια παρουσιάστηκαν οι άξονες περιεχομένου του ΑΠ των ΕΑΕΠ στη Φυσική Αγωγή και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον τροπο  υλοποίησης τους,  με έμφαση κυρίως στις νέες θεματικές ενότητες “Φυσική δραστηριότητα και  Σπορ που σχετίζονται με την υγεία και την αναψυχή” και  “Μη διαδεδομένα αθλήματα και αθλήματα ΑΜΕΑ”.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην θεματική ενότητα της Κολύμβησης, που  εφαρμόζεται

Live streaming ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ
Live streaming ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ

με επιτυχία στο 10ο ΔΣ Κομοτηνής για 2η συνεχόμενη χρονιά και στο 8ο ΔΣ Ορεστιάδας  από τον φετινό Μάιο. Παρουσιάστηκαν από τους εκπ/κούς ΦΑ καλές πρακτικές  στις παραπάνω θεματικές ενότητες, ενώ στη συνέχεια  υπήρξε αυτοαξιολόγηση των στόχων του προγραμματισμού, όπως είχαν τεθεί στην αρχή της σχολικής χρονιάς.        Τέλος δόθηκαν κατευθύνσεις για την υλοποίηση περισσότερων περιεχομένων από τις προσφερόμενες από το ΑΠ των ΔΣ με ΕΑΕΠ θεματικών ενοτήτων και κατατέθηκαν προτάσεις μέσω ερωτηματολογίου για την καλύτερη λειτουργία του προγράμματος