Ι learn “Fruit and Vegetatables”

images

 

Μάθαμε να ξεχωρίζουμε τα φρούτα (fruit)  από τα λαχανικά  (vegetables) και να λέμε τα ονόματά τους στα Ελληνικά και στα Αγγλικά!!!

FRUIT: apple/orange/cherry/pear/grapes/peach/banana

VEGETABLES:tomato/potato/green pepper/ onion/ garlic/carrot 

 

Το τραγούδι του «Πρίγκιπα Λεμόνι» έγινε η αφορμή για να μάθουμε διασκεδάζοντας. Τραγουδήσαμε,  παίξαμε guessing game  με τις καρτέλες των φρούτων που έφτιαξε η κ. Ζωή και φυσικά κερδίσαμε αυτοκολλητάκια!!!

Τέλος, γίναμε μικροί  ζωγράφοι και  εικονογραφήσαμε το παραμύθι!!!

Λίγα λόγια για το μουσικό παραμύθι: Η δύναμη της αγάπης είναι το δυνατό μήνυμα που στέλνει το πολυαγαπημένο μουσικό παραμύθι του Γ. Σακελλαρίδη «Ο πρίγκιπας Λεμόνης». Ο καλόκαρδος  Πρίγκιπας Λεμόνης γνωρίζει την όμορφη Κρεμμύδω και παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται με την πρώτη ματιά! Στο βασίλειο ξεσπάει μεγάλο σούσουρο! Όλοι είναι εναντίον αυτής της μεγάλης αγάπης και προσπαθούν να τους χωρίσουν! Καρότα υπασπιστές, βασιλιάς και βασίλισσα Λεμόνι, μαμά και μπαμπάς Κρεμμύδι, η κυρα πιπεριά, τα σκόρδα, το λάχανο, και άλλοι πολλοί  δεν μπορούν με τίποτα να καταλάβουν πώς γίνεται ένα λεμόνι να ερωτευτεί κρεμμύδι! Θα καταφέρει ο έρωτας αυτός να έχει ευτυχισμένο τέλος και να χορέψουμε στο γάμο τους παρέα με τον κουμπάρο κύριο μαϊντανό;

Τα παιδιά όμως με την αθωότητα της παιδικής τους ψυχής απαντούν αυθόρμητα πως ναι ο γάμος θα γίνει και πράγματι παρά τις αντιρρήσεις που έχει ο περίγυρος και των δυο θα παντρευτούν και θα απαντήσουν σε όλους όσους επικρίνουν την αγάπη τους…με αγάπη!!! Κι έτσι….Μες το   περιβόλι γάμος γίνεται λαμπρός και κουμπάρος είναι ο κυρ-μαϊντανός!!!

 Μπορείτε να δείτε το βιντεάκι μας εδώ:

και την αφίσα μας εδώ  

Από την κ. Ζωή  & τους μαθητές της Α΄τάξης:

 Ραφαέλα Τ. , Γιώργο Β, Νίκο Β, Κωστή Β, Άγγελο Δ, Τάσο Δ, Ιωάννα Κ. Νεφέλη Λ. , Μιχάλης Μ., Ειρήνη Μ., Νικολέττα Μ., Κατερίνα Π., Χρήστο Π., Πέγκυ Π., Ιωάννα Π., Έλενα Σ., Αφροδίτη Σ., Λευτέρη Τ., Ιωάννα Τ., & Μάρκο Χ.

 

 

Σχετικά με Zoe Ximitoulia

Είμαι εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας στο 13ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου. Υπηρετώ στην δημόσια εκπαίδευση από το 1993. Είμαι πτυχιούχος του ΕΚΠΑ  με Μεταπτυχιακό στο πρόγραμμα “Σπουδές στην Εκπαίδευση” από το ΕΑΠ. Έχω ασχοληθεί με την Εκπαίδευση Ενηλίκων (πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ, ΙΔΕΚΕ & Αξιολογήτρια στον ΕΟΠΠΕΠ (για την  πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων ). Πιστεύω ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να επικαιροποιεί τις γνώσεις του και να αποτελεί παράδειγμα “δια βίου μάθησης” και για τους μαθητές του. Η καινοτομία και η εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν προτεραιότητές μου που με πάθος υπερασπίζομαι παρά τις όποιες δυσκολίες.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: 1st Grade. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.