Learning the “colours”

elmer

Mάθαμε τα χρώματα στ’ Αγγλικά : blue, black, white, red, green, yellow, purple,brown, orange,pink

και παίξαμε το “παιχνίδι της μαντεψιάς”: (guessing game) & κερδίσαμε αυτοκόλλητα!!!

Αφορμή  στάθηκε το παραμύθι του Mc Kee: «΄Ελμερ ο Παρδαλός Ελέφαντας»  το οποίο είχαμε διαβάσει και αναλύσει στην Ευέλικτη Ζώνη. Μια ιστορία που μιλά για την ομορφιά της διαφορετικότητας.

Τα παιδιά συμφώνησαν ότι  δεν θα ήθελαν να μοιάζουν με κανέναν άλλον, ότι τους αρέσει ο εαυτός τους  και τα διαφορετικά στοιχεία της προσωπικότητάς  τους, γιατί αυτό ακριβώς είναι  που τα κάνει μοναδικά  και ξεχωριστά!!!  Άλλωστε, πώς θα ήταν ο κόσμος μας αν όλοι ήμασταν ίδιοι; Μονότονος και βαρετός!!!

Περίληψη του παραμυθιού: Σε μια αγέλη ελεφάντων, όλοι είναι διαφορετικοί! Άλλος είναι νέος και άλλος γέρος! Άλλος είναι γεροδεμένος και άλλος αδύνατος, άλλος πιο ψηλός και άλλος πιο χοντρός. Όλοι διαφορετικοί…χαρούμενοι και το ίδιο χρώμα… Εκτός από έναν ..τον Έλμερ!

Ο ΄Ελμερ είναι ένα πολύχρωμος ελέφαντας που είναι η χαρά της παρέας.  Όμως κάτι τον απασχολεί τελευταία. Γιατί όλοι οι άλλοι ελέφαντες να είναι γκρι κι αυτός παρδαλός;  Μια μέρα λοιπόν αποφασίζει να κάνει κάτι για να πάψει να είναι διαφορετικός. Κυλιέται στην λάσπη με τα βατόμουρα και παύει να έχει όλα εκείνα τα υπέροχα χρώματα.  Όμως η παρέα του γρήγορα βαριέται χωρίς τον διαφορετικό  Έλμερ. Στενοχωριούνται που τον βλέπουν αλλαγμένο. Στο δάσος πλέον δεν ακούγονται γέλια και χαρές. Ευτυχώς που η βροχή χαλάει το καμουφλάζ του Έλμερ και όλα ξαναγίνονται όπως παλιά! Μια ιστορία που μιλά για την ομορφιά της διαφορετικότητας.

 

Συζητήσαμε, ανταλλάξαμε απόψεις, εκφράσαμε συναισθήματα, ζωγραφίσαμε,  γράψαμε το δικό μας ποίημα αλλά και το δικό μας παραμύθι! 

Απολαύστε τα μαζί μας!

  1. Εlmer’s official song by Φοίβος Δεληβοριάς

2. Elmer’s poster: https://blogs.sch.gr/ximitoulia/files/2019/03/Elmers-poster.pdf

3. To ποίημα που γράψαμε  για τον Έλμερ ΠΟΙΗΜΑ για τον Ελμερ -33ο -2018-19

4. και τέλος το κατάδικό μας παραμύθι ΠΑΡΑΜΥΘΙ – Η Λουλουδένια & το Μαγικό Πετράδι

5. English song:

 

 

Σχετικά με Zoe Ximitoulia

Είμαι εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας στο 13ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου. Υπηρετώ στην δημόσια εκπαίδευση από το 1993. Είμαι πτυχιούχος του ΕΚΠΑ  με Μεταπτυχιακό στο πρόγραμμα “Σπουδές στην Εκπαίδευση” από το ΕΑΠ. Έχω ασχοληθεί με την Εκπαίδευση Ενηλίκων (πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων από το ΕΚΕΠΙΣ, ΙΔΕΚΕ & Αξιολογήτρια στον ΕΟΠΠΕΠ (για την  πιστοποίηση της Εκπαιδευτικής Επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων ). Πιστεύω ότι ο εκπαιδευτικός πρέπει να επικαιροποιεί τις γνώσεις του και να αποτελεί παράδειγμα “δια βίου μάθησης” και για τους μαθητές του. Η καινοτομία και η εισαγωγή των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διαδικασία αποτελούν προτεραιότητές μου που με πάθος υπερασπίζομαι παρά τις όποιες δυσκολίες.


Περισσότερες πληροφορίες
Κατηγορίες: 1st Grade. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.