εργασία συντάκτη

O κύκλος του νερού στο ενυδρείο.


Αρχικά η επιπλέον τροφή και οι ακαθαρσίες των ψαριών θα διαλυθούν στο νερό και θα δημιουργήσουν αμμωνία. Η αμμωνία είναι δηλητηριώδης ουσία για τα ζώα του νερού ακόμη και σε μικρές ποσότητες όπως και οι nitrites. Το μηχανικό φίλτρο(υαλοβάμβακας) αιχμαλωτίζει τα μεγάλα κομμάτια και μπορείτε να τα αφαιρέσετε κατά την συντήρηση/αλλαγή νερού αλλάζοντας το υλικό του μηχανικού φίλτρου. Η λέξη μηχανικό είναι παραπλανητική μιας και δεν υπάρχει κανένα μηχάνημα εκτός από την αντλία νερού. Απλά η λειτουργία του υαλοβάμβακα θεωρείται μηχανικό φιλτράρισμα.

Η αμμωνία στην συνέχεια θα διασπαστεί σε nitrites και οι nitrites σε nitrates. Αυτή την διάσπαση την κάνουν τα βακτηρίδια που δημιουργούνται στο βιολογικό φίλτρο. Οι nitrites είναι εξίσου δηλητηριώδεις όπως η αμμωνία ενώ οι nitrates είναι ασφαλείς σε μικρές ποσότητες <5-10ppm.

Όταν οι nitrates ανεβούν μπορείτε να αφαιρέσετε ένα ποσοστό νερού και να το αντικαταστήσετε για να τους μειώσετε. Γιαυτό και οι αλλαγές νερού είναι απαραίτητες στο ενυδρείο. Αλλαγές νερού γίνονται 10% του νερού κάθε 2 βδομάδες ή 20% κάθε μήνα.

Αφήστε μια απάντηση