Αρχική » Γενικά » Απαλλαγή υπό προϋποθέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών – Οδηγίες και διευκρινίσεις περί της ακολουθητέας διαδικασίας (2023-2024)

Aρχείο Δημοσιευμάτων

Απαλλαγή υπό προϋποθέσεις για το μάθημα των Θρησκευτικών – Οδηγίες και διευκρινίσεις περί της ακολουθητέας διαδικασίας (2023-2024)

φωτοΕκ μέρους του Συμβούλου Εκπαίδευσης Θεολόγων Ν. Φθιώτιδος (με επιστημονική αρμοδιότητα και στους Ν. Καρδίτσας και Ανατ. Αττικής) και αναφορικώς με τα θέματα,

α) της (υπό προϋποθέσεις) δυνατότητας απαλλαγής μη Ορθοδόξων Χριστιανών μαθητών από τα Θρησκευτικά, και,

β) της ακολουθητέας διαδικασίας απαλλαγής από την παρακολούθηση του μαθήματος που προβλέπει η σχετική υπουργική απόφαση για τους αλλοδόξους, ετεροδόξους, αθέους και αγνωστικιστές,

εστάλη (05.09.2023) προς τους Διευθυντές/-τριες των σχολείων Β/θμιας Εκπ/σης (Γυμνάσια, ΓΕΛ, ΕΠΑΛ) των ΔΔΕ Φθιώτιδος, Καρδίτσας και Ανατ. Αττικής Έγγραφο με Οδηγίες και διευκρινίσεις για την ορθή εφαρμογή της διαδικασίας επί τη βάσει της φετινής Εγκυκλίου του Γ.Γ. του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (Κου Ιωαν. Κατσαρού) και της εν ισχύϊ τελούσης περυσινής υπουργικής αποφάσεως (Κας Νίκης Κεραμέως), ως ακολούθως:

* Το Έγγραφο του Συμβούλου Εκπαίδευσης ΠΕ01 (με Α.Π. 5040/05.09.2023/ΔΔΕ Φθιώτιδος):Λήψη αρχείου

Η Εγκύκλιος του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘΑ (2023-2024)

Η εν ισχύι τελούσα Υπ. Αποφ.

* Ανάρτηση του Εγγράφου του Συμβούλου Εκπ/σης κλ. ΠΕ01 στη  ΔΔΕ Φθιώτιδος


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση