Αρχική » Eξ αποστάσεως εκπαίδευση » Ξεκινά η Επιμόρφωση των Θεολόγων στα νέα Προγράμματα Σπουδών – Από Δευτέρα, 12.12.2022 η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Aρχείο Δημοσιευμάτων

Ξεκινά η Επιμόρφωση των Θεολόγων στα νέα Προγράμματα Σπουδών – Από Δευτέρα, 12.12.2022 η υποβολή αιτήσεων συμμετοχής

Από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) δρομολογούνται οι διαδικασίες για την έναρξη (πιθανότατα από τις αρχές του νέου έτους – 2023) της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών στα νέα Προγράμματα Σπουδών. Η διάρκεια του κάθε επιμορφωτικού (μεικτού τύπου: σύγχρονη/ασύγχρονη εκπ/ση) προγράμματος θα είναι τριάντα έξι (36) ώρες και πιο συγκεκριμένα οκτώ (8) ώρες σύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση, είκοσι (28) ώρες ασύγχρονη εξ αποστάσεως επιμόρφωση (στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οκτώ (8) ώρες μελέτη για την εκπόνηση διδακτικού σεναρίου) και οι οποίες πραγματοποιούνται σε χρονικό διάστημα έως επτά (7) εβδομάδων. Η επιτυχής παρακολούθηση και υλοποίηση του συνόλου των υποχρεώσεων του κάθε επιμορφωτικού προγράμματος οδηγεί σε πιστοποιημένη επιμόρφωση τριάντα έξι (36) ωρών. Απονέμεται και σχετικό Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης του Ι.Ε.Π.

Ανάλογα με την ειδικότητα ως πρώτη ανάθεση και τον τύπο σχολείου υπηρέτησης, θα υπάρχουν διαθέσιμα ένα ή περισσότερα του ενός προγράμματα για κάθε εκπαιδευτικό. Οι εκπαιδευτικοί ανάλογα με την ειδικότητά τους δηλώνουν με σειρά προτίμησης τα επιμορφωτικά προγράμματα που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, με δυνατότητα επιλογής όλων των διαθέσιμων προγραμμάτων.

Για το ΜτΘ ο  αριθμός των προσφερομένων προγραμμάτων είναι:

Θρησκευτικά (Λύκειο) 19 προγράμματα / τμήματα

Θρησκευτικά (Γυμνάσιο) 29 προγράμματα / τμήματα

Tα Τμήματα που θα δημιουργηθούν θα είναι 15 δεκαπέντε (15) έως είκοσι πέντε (25) ατόμων.

Υποβολή αιτήσεων από τη Δευτέρα 12-12-2022 ώρα 13:00 έως και την Τετάρτη 28-12-2022 ώρα 13:00

* Διαβάστε την αναλυτική Προκήρυξη – Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος πατώντας ➡ ΕΔΩ


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση