Αρχική » ΕΚΚΛΗΣΙΑ » Λαμπρή γιορτή για τον Αγ. Νεκτάριο στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας

Aρχείο Δημοσιευμάτων

Λαμπρή γιορτή για τον Αγ. Νεκτάριο στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαμίας

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδος το διήμερο 8 & 9 Νοεμβρίου η Ιερά Μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νεκταρίου Επισκόπου του Θαυματουργού, του και Ιεροκήρυκος χρηματίσαντος της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

Στο πλαίσιο των λαμπρών εορταστικών εκδηλώσεων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών μετέβη στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας, συνοδευόμενος από τον Ελλογιμώτατο Διευθυντή του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ» και υπεύθυνο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως Δρ. κ. Ανδρέα Ιωακείμ, όπου και εκόμισε το Ιερό Λείψανο του Αγίου Νεκταρίου, Προστάτου της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως, προς ευλογία και ενίσχυση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των μαθητριών του Σχολείου.

 

.gif

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Στυλιανού της Εκκλησιαστικής Σχολής, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε δέηση υπέρ του διδακτικού και μαθητικού δυναμικού του Προτύπου Εκκλησιαστικού Σχολείου Λαμίας πλαισούμενος από τον Διευθυντή της Εκκλησιαστικής Εστίας και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Ηρωδίωνα Ρίζο.

Ακολούθως, οι μαθητές και οι μαθήτριες στην αίθουσα τελετών του Σχολείου παρουσίασαν ένα εορταστικό πρόγραμμα προς τιμήν του Αγίου Νεκταρίου, αποδίδοντας ύμνους από το Θεοτοκάριο του Αγίου Νεκταρίου και τραγούδια, υπό την Διεύθυνση του υπευθύνου καθηγητή Μουσικής και Πρωτοψάλτη κ. Αναργύρου Βλάχου.

.gif

Μετά από ένα σύντομο video, το οποίο προβλήθηκε στην οθόνη του προντζέκτορα για την ζωή του Αγίου, μαθητές και μαθήτριες παρουσίασαν μαθητικές εργασίες, με θέματα από την ζωή και την δράση του Αγίου Νεκταρίου, από τα χρόνια που υπηρέτησε στην Φθιώτιδα ως Ιεροκήρυξ, υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου καθηγητού κ. Κωνσταντίνου Μουστάκα.

Τα θέματα των εργασιών ήταν τα εξής: «Η πορεία του Αγίου Νεκταρίου από την Εύβοια στην Φθιωτική γη», «Η παραμονή του Αγίου Νεκταρίου στην Φθιώτιδα», «Η προσφορά του Αγίου Νεκταρίου στην Φθιώτιδα», «Το συγγραφικό έργο του Αγίου Νεκταρίου» και «Ο Άγιος Νεκτάριος και το Οικολογικό πρόβλημα».

Τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών, Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας ευχαρίστησε εγκαρδίως για μία ακόμη φορά εκ μέρους της εκπαιδευτικής οικογένειας του σχολείου, ο Ελλογιμώτατος Διευθυντής κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην πατρική και ουσιαστική αγάπη και μέριμνα του Σεβασμιωτάτου αδιαλείπτως προς τα παιδιά και τις ανάγκες τους και την συνεχή του μέριμνα για την πρόοδο του ιστορικού σχολείου.

.gif.gif

2.gif

Στιγμιότυπα από τους χαιρετισμούς που απηύθυναν η Περιφερειακή Δ/ντρια Εκπ/σης Στερεάς Ελλάδος Δρ. Ελένη Μπενιάτα, ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδος Δρ Χρ. Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χαρ. Ανδρεόπουλος και ο Δ/ντής Β/θμιας Εκπ/σης Ν Φθιώτιδος Δρ. Κων. Σπαλιώρας

 

Την εορτή χαιρέτισαν με θερμά λόγια οι τα πρώτα φέροντες της Περιφερειακής Εκπαιδεύσεως Στερεάς Ελλάδος, οι οποίοι και αναφέρθηκαν με θερμά λόγια για το Σχολείο και την προσφορά του στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαιδεύσεως  Στερεάς Ελλάδος κ. Ελένη Μπενιάτα, ο Οργανωτικός Συντονιστής του ΠΕ.ΚΕ.Σ. Στερεάς Ελλάδος κ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού έργου Θεολόγων του ΠΕ.ΚΕ.Σ. κ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, καθώς και ο Διευθυντής Β/θμιας Εκπαιδεύσεως Ν. Φθιώτιδος κ. Κωνσταντίνος Σπαλιώρας.

Ο Σεβασμιώτατος στην πατρική του προσλαλιά προς τους μαθητές και τις μαθήτριες αναφέρθηκε σε μία από τις μεγάλες αρετές του Αγίου Νεκταρίου, αυτή της υπομονής και της ανεξικακίας, με το οποίο τον αναδεικνύει και μέσα από την διακονία του στην εκπαίδευση ως εκπαιδευτικό πρότυπο και πρότυπο παιδείας.

«Ο Άγιος Νεκτάριος παιδιά μου σε όλες τις δυσκολίες που υπέστη στην ζωή του, δεν έκανε πίσω. Έμεινε αφοσιωμένος και αμετακίνητος στην αληθινή αγάπη για τον Χριστό και για τον άνθρωπο».

Ο Σεβασμιώτατος επέδωσε και χρηματικές ευλογίες, για τις οποίες έχει δεσμευθεί και υλοποιεί μένοντας πιστός στις δεσμεύσεις του απέναντι στα παιδιά, στους νέους μαθητές,  οι οποίοι μετεγράφησαν στο Πρότυπο Εκκλησιαστικό Σχολείο Λαμίας.

Τέλος, σε όλα τα παιδιά ο κ. Συμεών έδωσε μαζί με την πατρική του ευλογία και μία εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και ακολούθως, εις ανάμνησιν της εορτής, φύτεψε μαζί με τα παιδιά δύο ελιές στην κατάφυτη και γραφική αυλή του Σχολείου.

Πηγή: Ιερά Μητρόπολις Φθιώτιδος

* Διαβάστε ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα για τον Αγ. Νεκτάριο στο περιοδικό «Αναβάσεις»


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων