Αρχική » Eξ αποστάσεως εκπαίδευση » Επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος

Aρχείο Δημοσιευμάτων

Επιμορφωτικές τηλεδιασκέψεις Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος

 

webwx page 0001

Με απόλυτη επιτυχία, όπως προέκυψε από την αθρόα συμμετοχή εκπαιδευτικών, ολοκληρώθηκε ο κύκλος των ενημερωτικών – επιμορφωτικών τηλεδιασκέψεων που διοργάνωσε το τριήμερο από 24 – 26 Οκτωβρίου 2022 ο Συντονιστής Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος Δρ Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος για τους υπηρετούντες σε σχολεία  αρμοδιότητας του οικείου Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) μονίμους και αναπληρωτές θεολόγους καθηγητές.

Συζητήθηκαν τα θέματα της εφαρμογής για τελευταία χρονιά των  «μεταβατικών» Προγραμμάτων Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών (ΜτΘ) για την τρέχουσα χρονιά (2022-2023), καθώς και της προετοιμασίας για την υλοποίηση των νέων Προγραμμάτων Σπουδών από την επομένη σχολική χρονιά (2023-2024). Ο Συντονιστής Θεολόγων κ. Ανδρεόπουλος αναφέρθηκε στη φυσιογνωμία των Θρησκευτικών ως μαθήματος παιδείας και πολιτισμού,  ανέλυσε τους διδακτικούς στόχους των νέων Π.Σ. καθώς και το περιεχόμενο του γνωστικού τους αντικειμένου ανά θεματικό πεδίο, ενώ, παράλληλα, παρουσίασε και διδακτικό σενάριο ενότητας του θεματικού πεδίου της Β΄ Γυμνασίου (Θ.Ε. 12: «Η Ορθοδοξία στο σύγχρονο κόσμο»), επί τη βάσει της μεθοδολογίας που προβλέπουν τα νέα προγράμματα σπουδών.

Ο Συντονιστής Θεολόγων ενημέρωσε, επίσης, τους θεολόγους εκπαιδευτικούς για τα (εξ αποστάσεως) επιμορφωτικά σεμινάρια που έχει σχεδιάσει το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) για τα νέα Π.Σ. στο ΜτΘ, συνολικής διαρκείας 36 ωρών (8 ώρες σύγχρονη, 28 ώρες ασύγχρονη εκ των οποίων οι 8 ώρες αφορούν ατομική μελέτη – προετοιμασία – σενάρια) τα οποία προγραμματίζεται να υλοποιηθούν κατά τη τρέχουσα χρονιά.

Οι τηλεδιασκέψεις πραγματοποιήθηκαν κατά σειρά: τη Δευτέρα 24.10, για τους θεολόγους των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης (ΔΔΕ)   Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, τη Τρίτη 25.10, για τους θεολόγους των ΔΔΕ Βοιωτίας και Χαλκίδας και τη Τετάρτη, 26.10, για τους θεολόγους της ΔΔΕ Ευβοίας και ώρα απογευματινή (6 – 8 μ.μ). Κατά την έναρξή τους απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής της ΔΔΕ Φθιώτιδος, Δρ Θεολογίας Κων. Σπαλιώρας, ο οποίος αφού ευχήθηκε καλή δύναμη στους συναδέλφους, δεσμεύθηκε για την παροχή κάθε υποστήριξης – μέσω της άριστης συνεργασίας της ΔΔΕ Φθιώτιδος με το ΠΕΚΕΣ και τον Συντονιστή Ε.Ε. Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος –  για την επιτέλεση του όμορφου διδακτικού τους έργου στα σχολεία.


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων