Αρχική » Γενικά » Eπιτυχής συμμετοχή του Γυμνασίου – Λ.Τ. Αγ. Άννας Ευβοίας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

Aρχείο Δημοσιευμάτων

Eπιτυχής συμμετοχή του Γυμνασίου – Λ.Τ. Αγ. Άννας Ευβοίας σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA).

. Αγ. Αννας

Το Γυμνάσιο & Λ.Τ. Αγίας Άννας συμμετείχε επιτυχώς στο Astro Pi Mission Zero 2021-2022, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA). Ο μαθητής της Α’ Λυκείου Χρήστος Καρατζάς δημιούργησε ένα πρόγραμμα Η/Υ σε γλώσσα Python, με το οποίο μέτρησε το ποσοστό της υγρασίας μέσα στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και εμφάνισε ένα εξατομικευμένο μήνυμα στους αστροναύτες. Το πρόγραμμα του Χρήστου έχει ελεγχθεί και έχει ήδη αποσταλεί στο Διάστημα!

Με την επίβλεψη και καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Πληροφορικής και Ρομποτικής, Μιχαήλ Βλαστού, χρησιμοποιώντας τον διαδικτυακό εξομοιωτή Sense HAT, δημιούργησε ένα πρόγραμμα, ώστε να εμφανίσει ένα μήνυμα στους αστροναύτες καθώς και τη μέτρηση του ποσοστού σχετικής υγρασίας σε έναν υπολογιστή Astro Pi, με σκοπό να τα δουν οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, προσφέροντάς τους έτσι μια ευχάριστη νότα στην καθημερινή ρουτίνα τους στο ΔΔΣ. Ταυτόχρονα, με τον κώδικά του, συμμετείχε και στην ψηφοφορία για την ονοματοδοσία των δύο νέων υπολογιστών Astro Pi που έστειλε ο ESA στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Δεκέμβριο. Ο Χρήστος Καρατζάς επέλεξε την Υπατία, μια Ελληνίδα νεοπλατωνική φιλόσοφο, αστρονόμο και μαθηματικό ανάμεσα σε ονόματα από εμπνευσμένους επιστήμονες. Ο κώδικάς του θα τρέξει εγγυημένα στο διάστημα τον Μάιο του 2022 και κατόπιν θα λάβει ειδικό πιστοποιητικό από τον ESA που θα δείχνει πού ακριβώς βρισκόταν ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός κατά την εκτέλεση του προγράμματός του!

ΑΣΦΑΛΩΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΝ ΜΑΘΗΤΗ (Χρ. Καρατζά της Α΄ Λυκείου), ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ (Κο Μιχ. Βλαστό) ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (Κα Ολυμπία Φορτοτήρα) ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΟΥ …ΑΠΟΓΕΙΩΝΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕ …ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!

ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!

 

 

 


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση