Αρχική » Γενικά » Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας: Βραβεύσεις αριστούχων και Έκθεση έργων Αγιογραφίας των μαθητών/-τριών

Aρχείο Δημοσιευμάτων

Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας: Βραβεύσεις αριστούχων και Έκθεση έργων Αγιογραφίας των μαθητών/-τριών

Tους 21 μαθητές και μαθήτριες του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Λαμίας που αρίστευσαν κατά το β΄ τετράμηνο των σπουδών τους (σε συνέχεια προηγηθείσης, αντίστοιχης τελετής, που αφορούσε τους αριστούχους του α΄ τετραμήνου) βράβευσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ.κ. Συμεών και εκπρόσωποι των οικείων εκπαιδευτικών αρχών, στο πλαίσιο μιας λαμπρής εκδήλωσης τη Τετάρτη, 09.06.2021, στην διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε και η Έκθεση παρουσίασης των έργων αγιογραφίας που φιλοτέχνησαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους οι ίδιοι οι μαθητές/-τριες του σχολείου.

Παραλλήλως με την επίδοση των Επαίνων, ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε για δεύτερη φορά, μέσα στο τρέχον σχολικό έτος, την υπόσχεση του για την υλική επιβράβευση των μαθητών που θα πρωτεύσουν σε επιδόσεις κατά την σχολική και παιδαγωγική διαδικασία. Έτσι λοιπόν, όπως και στο πρώτο τετράμηνο, έτσι και τώρα ενισχύθηκαν μ’ ένα οικονομικό «Bonus», όσοι μαθητές και μαθήτριες έλαβαν τον βαθμό «Άριστα», μετά την έκδοση και επίδοση των βαθμολογιών τους. Συγκεκριμένα 21 αριστούχοι του δευτέρου τετραμήνου, έλαβαν από το Σεβασμιώτατο, μία προπληρωμένη πιστωτική κάρτα, η οποία αντιστοιχεί σε ένα σημαντικό οικονομικό πόσο, προκειμένου τα παιδιά να ρυθμίσουν με αξιοπρέπεια τη διαχείριση της, σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Επιπλέον ο κ. Συμεών ανεκοίνωσε ότι θα συνεχιστεί για όλους τους μαθητές της Σχολής το δικαίωμα δωρεάν φοίτησης στο Ωδείο της Μητροπόλεως «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ”, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά για πληρέστερες μουσικές σπουδές, πέρα από αυτές τις οποίες λαμβάνουν στην κυρία εκπαίδευσή τους, ενώ από τη νέα χρονιά ανακοίνωσε ότι θα δοθούν επιπλέον κίνητρα σε όποιο μαθητή ή μαθήτρια εγγραφεί στο Εκκλησιαστικό Σχολείο.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος προσέφερε σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά το βιβλίο του κ. Σοφοκλή Δημητρακόπουλου «Ο Άγιος Νεκτάριος Πενταπόλεως. Πρώτη εκατονταετία από την κοίμησή του», το οποίο και απέστειλε ως ευλογία η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προς του μαθητές και Ιεροσπουδαστές των Εκκλησιαστικών Σχολών, με την ευκαιρία της επετείου των 100 ετών από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, προστάτου της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Ιεροκήρυκος Φθιώτιδος, ενός εκ της χορείας των Φθιωτών Αγίων. Τέλος συνεχάρη την διδάσκουσα το μάθημα της Εικονογραφίας, θεολόγο καθηγήτρια κ. Ζωή Καραμαλίγκα για τις εξαιρετικές δημιουργίες των μαθητών/-τριών οι οποίες είχαν εκτεθεί σε Έκθεση κερδίζοντας τις εντυπώσεις όλων των παρισταμένων.

Τα συγχαρητήριά του προς τον Διευθυντή του σχολείου κ. Ιωαν. Ζαχαράκη και τους/τις καθηγητές/-τριες για το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό και παιδαγωγικό έργο που προσφέρουν εξέφρασε και ο Συντονιστής Εκπ/κού Έργου κλ. ΠΕ01 Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (στην ομάδα σχολικών μονάδων παιδαγωγικής ευθύνης του οποίου ανήκει και το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Λαμίας), ευχαριστώντας, παραλλήλως, τον Σεβ/το Μητροπολίτη κ. Συμεών για την πολύπλευρη στήριξή του στις ανάγκες του σχολείου τόσο από τη θεσμική του θέση, αυτή του Προέδρου της Σχολικής Εφορείας, όσο – και κυρίως – στο πλαίσιο της αγαπητικής του προσφοράς στην εκκλησιαστική εκπαίδευση.

* Εκ μέρους των τοπικών εκπαιδευτικών αρχών παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και επέδωσαν βραβεία στους / στις αριστεύσαντες / αριστεύσασες η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπ/σης (ΠΔΕ) Στερεάς Ελλάδος Δρ. Ελένη Μπενιάτα, ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπ/κού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερέας Ελλάδος Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Εκπ/κού Έργου κλ. ΠΕ01 Θεολόγων Στερεάς Ελλάδος Δρ. Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, η Διευθύντρια Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Φθιώτιδος κ. Δήμητρα Τσιάκα, η Προϊσταμένη Εκπαιδευτικών Θεμάτων Β/θμιας Εκπ/σης Νομού Φθιώτιδας κ. Αικατερίνη Καλογήρου και η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Νομού Φθιώτιδας κ. Παναγιώτα Χουλιάρα.


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση