Αρχική » Γενικά » Λαμπρά εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρουσία εκπροσώπων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης και του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδος

Aρχείο Δημοσιευμάτων

Λαμπρά εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας της Αρχιεπισκοπής στο Δήλεσι Βοιωτίας, παρουσία εκπροσώπων της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης και του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδος

Video

Τα μέλη της Αντιπροσωπείας της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπ/σης και του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Στερεάς Ελλάδος. Εξ αριστερών, ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού, Δρ. Χρ. Μαρκαντώνης, η Περιφ. Διευθύντρια Δρ. Ελ. Μπενιάτα, ο Συντονιστής Θεολόγων Δρ. Χαρ. Ανδρεόπουλος και η Δ/ντρια του Γυμνασίου Οινοφύτων κ. Αλεξ. Νότη.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη, 23-05-2019 τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στο Δήλεσι Βοιωτίας, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης αναφέρθηκε στη σημασία του κέντρου, το οποίο –δυναμικότητας 64 κλινών– έχει στόχο την παροχή υπηρεσιών όπως η φιλοξενία, η εστίαση, η δημιουργική απασχόληση, η εργοθεραπεία, η ψυχολογική υποστήριξη και η προληπτική ιατρική σε ηλικιωμένους και μη έχοντας. Ενδεικτικά, ο κ.κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι οι άνθρωποι άνω των 65 ετών αποτελούν το 20% του πληθυσμού και τόνισε ότι η φροντίδα τους θεωρείται κριτήριο για το επίπεδο του ανθρωπισμού της κοινωνίας.

Στο κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος εστίασε και ο κ. Παυλόπουλος, λέγοντας ότι «η προσφορά της καλύπτει πολλά και σημαντικά κενά ως προς την επαρκή λειτουργία του κοινωνικού κράτους, στα οποία η πολιτεία, μόνη, δεν θα ήταν σε θέση να αντεπεξέλθει».

Από την πλευρά του, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος μιλώντας για το κέντρο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «τούτο το έργο το δημιούργησε η αγαστή συνεργασία της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Ιερά Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας, με τα αρμόδια υπουργεία, με τους κατά περιόδους περιφερειάρχες και ιδιαίτερα με τον νυν περιφερειάρχη Κωνσταντίνο Μπακογιάννη, με τις αρμόδιες αποκεντρωμένες διοικήσεις και με κάθε συναρμόδιο φορέα, και τον Δήμο Τανάγρας-Σχηματαρίου. Αλλά και τούτο το έργο θα επιτύχει και θα έχει βιώσιμο μέλλον μονάχα αν λειτουργήσει πάλι με σύμπνοια, συνεργασία και σύμπραξη όλων. Αυτό προσδοκώ, και αυτό είναι το ελπιδοφόρο μήνυμα τούτης της ημέρας». (Εφημ. “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ”

* Στη τελετή  των εγκαινίων παρέστησαν, προσκεκλημένοι της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος Δρ. Ελένη Μπενιάτα, ο Οργανωτικός Συντονιστής του Περιφερειακού Κέντρου Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Στ. Ελλάδος Δρ. Χρίστος Μαρκαντώνης, ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Θεολόγων (ΠΕ01) Στ. Ελλάδος Δρ. Χαράλαμπος. Ανδρεόπουλος, ο Συντονιστής  Εκπαιδευτικού ΄Εργου Δασκάλων (κλ. ΠΕ70) Δρ. Πέτρος Ορφανός και η Δ/ντρια του Γυμνασίου Οινοφύτων κ. Αλεξάνδρα Νότη.


Σχολιάστε

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση