Ιστοανακαλύψεις v2.0

Εκπαιδευτικό ιστολόγιο για την διδασκαλία των ΤΠΕ στο δημοτικό

Αρχική » ΤΠΕ – Α – Β τάξεις – Άσκηση πληκτρολόγησης προτάσεων (ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

ΤΠΕ – Α – Β τάξεις – Άσκηση πληκτρολόγησης προτάσεων (ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

πληκτρολόγιο

Αγαπητά μου παιδιά,

Επειδή το να κάνουμε ασκήσεις πληκτρολόγησης μέσα από μάθημα τηλεκπαίδευσης στο Webex, είναι κάπως δύσκολο, προσπάθησα να βρω ένα τρόπο να μπορείτε να πληκτρολογείτε προτάσεις μέσα στο Webex. Η πιο εύκολη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσουμε το παραθυράκι Chat (Διάλογος) που είναι για να γράφουμε μηνύματα προς άλλους μέσα στο Webex. Οπότε πατήστε πάνω στο εικονίδιο του Chat που βρίσκεται κάτω δεξιά στις οθόνες όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα για να ανοίξει το αντίστοιχό παραθυράκι.

Θα ανοίξει το παρακάτω παραθυράκι και θα επιλέξουμε να στείλουμε μήνυμα προς όλους (Everyone).

Μετά θα αρχίσω εγώ να σας δείχνω κάρτες στην οθόνη σας με διάφορες προτάσεις σχετικές με την πληροφορική και εσείς θα τις πληκτρολογείτε στο δικό σας χρόνο μέσα στο παραθυράκι του Chat.

Προσοχή!!! Θα πρέπει να έχουμε γυρίσει την γλώσσα στα Ελληνικά (με το Alt+Shift) και να γράφουμε τις λέξεις τονισμένες με ένα κενό ανάμεσα τους. Πριν από κάθε σημείο στίξης (τελεία, κόμμα, θαυμαστικό και άνω κάτω τελεία) δεν έχουμε κενό. Μετά όμως από αυτά τα σύμβολα αφήνουμε ένα κενό. Αφού πληκτρολογήσετε κάθε φορά μια προτασούλα πατάτε το πλήκτρο Enter για να πηγαίνει το μήνυμα σας προς όλους. Έτσι εγώ βλέπω την πρόταση που γράψατε και σας λέω αν την γράψατε σωστά ή πως να τη διορθώσετε. Γράφετε τις παρακάτω προτάσεις:



Λήψη αρχείου

 

 

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση