Ιστοανακαλύψεις v2.0

Εκπαιδευτικό ιστολόγιο για την διδασκαλία των ΤΠΕ στο δημοτικό

Αρχική » ΤΠΕ – Α – Β τάξεις – Άσκηση πληκτρολόγησης λέξεων (ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

ΤΠΕ – Α – Β τάξεις – Άσκηση πληκτρολόγησης λέξεων (ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

πληκτρολόγιο

Αγαπητά μου παιδιά,

Επειδή το να κάνουμε ασκήσεις πληκτρολόγησης μέσα από μάθημα τηλεκπαίδευσης στο Webex. είναι κάπως δύσκολο, προσπάθησα να βρω ένα τρόπο να μπορείτε να πληκτρολογείτε λέξεις μέσα στο Webex. Η πιο εύκολη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσουμε το παραθυράκι Chat (Διάλογος) που είναι για να γράφουμε μηνύματα προς άλλους μέσα στο Webex. Οπότε πατήστε πάνω στο εικονίδιο του Chat που βρίσκεται κάτω δεξιά στις οθόνες όπως δείχνει η παρακάτω εικόνα για να ανοίξει το αντίστοιχό παραθυράκι.

Θα ανοίξει το παρακάτω παραθυράκι και θα επιλέξουμε να στείλουμε μήνυμα προς όλους (Everyone).

Μετά θα αρχίσω εγώ να σας δείχνω κάρτες στην οθόνη σας με εικόνες και λέξεις που θα πληκτρολογείτε μέσα στο παραθυράκι του Chat. Προσοχή!!! Θα πρέπει να έχουμε γυρίσει την γλώσσα στα Ελληνικά (με το Alt+Shift) και να γράφουμε τις λέξεις τονισμένες. Αφού πληκτρολογήσετε κάθε φορά τη λέξη κάτω από την εικόνα πατάτε το πλήκτρο Enter για να πηγαίνει το μήνυμα σας προς όλους. Έτσι εγώ βλέπω τη λεξούλα που γράψατε και σας λέω αν την γράψατε σωστά ή πως να τη διορθώσετε.



Λήψη αρχείου

Την ιδέα για την άσκηση πληκτρολόγησης μου την έδωσε η εξαιρετική συνάδελφος πληροφορικής κ. Δέσποινα Παναγιώτου, η οποία είναι και η πρώτη που έκανε αυτή την άσκηση. Οι κάρτες με τις εικόνες και τις λέξεις είναι από την ιστοσελίδα:

https://emathima.files.wordpress.com/2013/01/cebaceb1cf81cf84ceadcebbceb5cf82-ceb1cebbcf86ceb1ceb2ceaecf84ceb1cf82.pdf

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση