Ιστοανακαλύψεις v2.0

Εκπαιδευτικό ιστολόγιο για την διδασκαλία των ΤΠΕ στο δημοτικό

Αρχική » ΤΠΕ – Για όλες τις τάξεις – INTERLAND – Ένα παιχνίδι για την Ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο

ΤΠΕ – Για όλες τις τάξεις – INTERLAND – Ένα παιχνίδι για την Ασφάλεια των παιδιών στο Διαδίκτυο

Με ένα νέο πρόγραμμα υπό τον τίτλο “Interland: Be Internet Awesome” η Google επιδιώκει να μάθει στα παιδιά -μέσα από το παιχνίδι- να πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έξυπνα  online παιχνίδια, βίντεο για γονείς  καθώς και υλικό για εκπαιδευτικούς.

Ένα από τα παιχνίδια για παράδειγμα, το “Tower of Treasure”,  βοηθά τα παιδιά να μάθουν πώς να δημιουργούν ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, ενώ ένα άλλο, το “Reality Rever” περιέχει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών που τα βοηθούν να προσδιορίσουν ποιον και τι πρέπει να εμπιστευτούν όταν είναι online στο διαδίκτυο.

Το «Kind Kingdom» εκπαιδεύει τα παιδιά στο να συμπεριφέρονται σωστά στο Διαδίκτυο, κάτι το οποίο είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς αποτελεί πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου του cyberbullying.

Το τελευταίο από τα παιχνίδια, το “Mindful Mountain”, εστιάζει στο να μάθουν τα παιδιά να ξεχωρίζουν την έννοια της φιλίας στο διαδίκτυο και να μοιράζονται πληροφορίες μόνο με άτομα που εμπιστεύονται.

Η Google δημιούργησε αυτή την πλατφόρμα μετά από συνεργασίες με τους οργανισμούς ασφάλειας: Online Family Safety Institute, Internet Keep Safe Coalition και ConnectSafely.

Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο στη διεύθυνση: https://beinternetawesome.withgoogle.com/interland/

To κείμενο είναι από την ιστοσελίδα: https://saferinternet4kids.gr/

Όνομα συντάκτη

Όνομα: ΞΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Σύντομο βιογραφικό:
Περισσότερες πληροφορίες

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση