Εφαρμογή – Τοποθέτηση Δ/ντών σε σχολεία

ddesΕίπα να φτιάξω ένα λογισμικό που να κάνει κατανομή Δ/ντών στις σχολικές μονάδες λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των μορίων που έχει ο κάθε –προς τοποθέτηση- Δ/ντής (-ντρια) και την σειρά προτίμησης των σχολείων που δήλωσε.  Αφορμή στάθηκε το γεγονός ότι τα αποτελέσματα σε κάποιες Δ/νσεις  εκπαίδευσης άργησαν να ανακοινωθούν, κάπου δόθηκαν αλλά μετά έγινε διόρθωση κ.λ.π.

Η  Access 2007 αποδείχτηκε ότι είναι ένα σπουδαίο εργαλείο δημιουργίας και διαχείρισης της εν λόγω βάσης δεδομένων και  2-3 ώρες ήταν αρκετές…

Το λογισμικό που αναρτώ ουσιαστικά περιέχει μόνο την ρουτίνα που κάνει την κατανομή (κώδικας VBA περίπου 15 λιτές γραμμές). Ένα πρόγραμμα βέβαια, που θέλουμε να είναι ‘σοβαρό’ πρέπει να κάνει αρκετά ακόμη,  για παράδειγμα να διαβάζει μόνο του δεδομένα από το excel που θα στείλει ο υποψήφιος με τα στοιχεία του και τις προτιμήσεις, να κάνει κάθε πιθανό έλεγχο για τυχόν σφάλματα στα δεδομένα αυτά, να ελέγχει αν ο υποψήφιος έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί σε ΕΠΑΛ, Πειραματικά, … , να βρίσκει τις ισοβαθμίες και ό,τι άλλο χρειάζεται για να το εμπιστεύεται το κάθε ΠΥΣΠΕ ή ΠΥΣΔΕ.

Θα με πείτε, «Για τη δουλειά αυτή κάποιοι συμμετέχουν σε  επιτροπές και πληρώνονται». Δεν αντιλέγω!   Το πρόγραμμα που αναρτώ δεν πρόκειται να δουλέψει σε καμία  Διεύθυνση Εκπαίδευσης, διότι ούτε πλήρες είναι, ούτε πολλές εγγραφές  επιτρέπω να εισαχθούν.

Για να λειτουργήσει το πρόγραμμα :

  • Πατήστε στο κουμπάκι reset.
  • Κάντε ό,τι αλλαγές θέλετε στη μοριοδότηση ή στη λίστα προτιμήσεων.
  • Πατήστε στο κουμπάκι με τα κιάλια (γίνεται η κατανομή).
  • Ανοίξτε την έκθεση (αναφορά) για να δείτε την κατανομή.
  • Ξανά reset κ.ο.κ.

 

Κατεβάστε την εφαρμογή από το link “Κατανομή Δ/ντών σε σχολικές μονάδες“.  Ανοίξτε το zip αρχείο και με διπλό κλικ στο περιεχόμενο dde.accde δείτε την εφαρμογή να τρέχει… Πρέπει όμως να έχετε Office 2007 ή νεώτερη έκδοση σε 32bit εγκατάσταση. Φυσικά οι εκδόσεις αυτές να περιέχουν την Access.

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/wnikdim/2017/08/04/%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%b8%ce%ad%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7-%ce%b4%ce%bd%cf%84%cf%8e%ce%bd-%cf%83%ce%b5-%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb%ce%b5%ce%af%ce%b1/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση