«

»

Σεπ 13

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Ταλαντώσεις – Αλγεβρική τιμή δύναμης

Εμείς οι φυσικοί, όταν εργαζόμαστε στις μηχανικές ταλαντώσεις, αντιμετωπίζουμε ζητήματα που απαιτούν σχεδίαση δυνάμεων και στη συνέχεια ανάπτυξη εξισώσεων που να περιγράφουν αυτές τις δυνάμεις στον χώρο f(x)  και στον χρόνο f(t).  Αυτές οι δυνάμεις έχουν αλγεβρικό χαρακτήρα, αφού το πρόσημό τους είτε το (+), είτε το (-) έχουν ιδιαίτερη φυσική σημασία.

Στο άρθρο μου, θέλω να δείξω πώς διαχειρίζομαι αυτό το ζήτημα -την αλγεβρικότητα δηλαδή, μιας και σε συζητήσεις με συναδέλφους, αλλά και σε βιβλία, φυλλάδια, αναρτήσεις στα blog και site, ακούω και βλέπω αρκετές ‘ακροβασίες‘.

Δείτε στο  Link  ΑΛΓΕΒΡΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΤΑΛΑΝΤΩΣΕΙΣ. Ελπίζω να έχετε ωφέλεια…

Υστερολόγιο:  Να αφιερώσω αυτό το άρθρο στην μικρή μου κόρη -τη Γεωργία, που είναι μαθήτρια της Β’ τάξης του Λυκείου της θετικής κατεύθυνσης και κάποια στιγμή σε μιά ασκησούλα βρήκε F=5Ν, ενώ η λύση έδινε F=-5N.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/wnikdim/2016/09/13/%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%8e%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%b3%ce%b5%ce%b2%cf%81%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%ce%b9%ce%bc%ce%ae-%ce%b4%cf%8d%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b7%cf%82/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων