«

»

Αυγ 31

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Η ενέργεια στην απλή αρμονική ταλάντωση – Εφαρμογές α.δ.ε.τ.

Δείτε στο link «Η ενέργεια στην απλή αρμονική ταλάντωση» το εν λόγω ζήτημα όπως αυτό παρουσιάζεται στο σχολικό βιβλίο.  Δείτε επίσης περιπτώσεις εφαρμογής της σημαντικής -λίαν ! – εξίσωσης της  α.δ.ε.τ. (αρχή διατήρησης ενέργειας ταλάντωσης) :

 • Όταν έχω μια σχέση μεταξύ Κ, U, Ε
 • Όταν θέλω το διάγραμμα Κ=f(x)
 • Όταν έχω ή θέλω να έχω σχέση θέσης και ταχύτητας
 • Σε ασκήσεις και προβλήματα κρούσης, διάσπασης, …  ( επιλύω  τρεις (3) ασκήσεις του σχολικού βιβλίου).

.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/wnikdim/2016/08/31/%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b1%cf%80%ce%bb%ce%ae-%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%84%ce%b1%ce%bb%ce%ac%ce%bd%cf%84%cf%89/

2 comments

 1. Βαγγέλης Κουντούρης

  καλή παρουσίαση που θα ήταν καλύτερη αν ήσουν περισσότερο αναλυτικός
  παρατήρηση: «Αυτή η ποσότητα ενέργειας είναι η συνολική ενέργεια ταλάντωσης και …», χρησιμοποιείς τον όρο «ενέργεια ταλάντωσης» (το «συνολική» δεν χρειάζεται) χωρίς προηγουμένως να τον έχεις ορίσει, την ίδια έλλειψη έχει και το σχολικό βιβλίο
  αν σε ενδιαφέρει ο ορισμός, δες το κεφ. «Ταλαντώσεις» στο σχολικό βιβλίο της Β΄Γενικής, αν βρεις το παλιό, πριν το κατακρεουργήσουν (συμβαίνει να γνωρίζω καλά τον συγγραφέα του…)
  να είσαι καλά

  1. Νίκος Δημάσης

   Βαγγέλη, να είσαι καλά όπου και αν σε …βρίσκω. Οι αναρτήσεις μου θέλω να βασίζονται στο σχολικό βιβλίο (Δανείζομαι σχήματα, κείμενο, …) και απλά προσθέτω μια νότα διαφοροποίησης χωρίς σημαντικές προσθήκες. Θα συνεχίσω με απαντήσεις στα ερωτήματα και τις ασκήσεις/προβλήματα του σχολικού. Εκεί στις ηλεκτρικές ταλαντώσεις – και όχι μόνο – θα διαφοροποιηθώ ιδιαίτερα.
   Μένουν λίγα χρόνια εργασίας μου στη μέση εκπαίδευση και τελειώνοντας θέλω να φανερώσω πώς ‘ήμουν’ μες την τάξη… Ξέρω ότι δεν γράφω κάτι σπουδαίο αλλά για μένα είναι στοίχημα να το δουν νεώτεροι συνάδελφοι και να γράψουν, ξεπερνώντας με.
   Θερμές ευχαριστίες που είχες την ευγένεια να πεις την γνώμη σου.

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων