Μισθολόγιο 2016 – Εφαρμογή κατάταξης εκπαιδευτικών κλάδου Π.Ε.

ΓΕΝΙΚΑ

photo_misthos

    • Η εφαρμογή αφορά μόνο εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ ,  Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
    • Μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε από κάποια σχολική μονάδα, είτε -μεμονωμένα, από ενδιαφερόμενο εκπαιδευτικό.
    • Κάνει την κατάταξη σε μισθολογικό κλιμάκιο και δίνει τον βασικό μισθό σε βάθος έως και 7-8 έτη, δηλαδή μέχρι  την “ομαλοποίηση” της μισθολογικής εξέλιξης.
    • Επιπλέον, δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε σε ψηφιακή μορφή αρχείου pdf, μια έκθεση που αφορά τη εν λόγω κατάταξή σας.

 

Κατέβασμα και εγκατάσταση εφαρμογής για όσους έχουν office 2007 ή νεώτερο

Για να κατεβάσετε την εφαρμογή πατήστε στο link “Κατάταξη στο νέο μισθολόγιο“.  Το Κατέβασμα αφορά το αρχείο misthologio.zip.  Όταν ανοίξετε το θα δείτε το εκτελέσιμο αρχείο misthos_2016.exe

Εφόσον εμφανίσετε το misthos_2016.exe στην επιφάνεια του υπολογιστή σας, με διπλό κλικ θα ξεκινήσει η εγκατάσταση της εφαρμογής.  Αρχικά θα ανοίξει ένα παράθυρο το οποίο σας πληροφορεί ότι πρέπει να πατήσετε “Αποσυμπίεση” και επί πλέον σας πληροφορεί για δημιουργία συντόμευσης. Μόλις πατηθεί το κουμπί “Αποσυμπίεση” …όλα έχουν τελειώσει!   Ανοίξτε την εφαρμογή από την συντόμευση ‘ΚΑΤΑΤΑΞΗ 2016’.

 

Κατέβασμα και εγκατάσταση εφαρμογής για όσους έχουν office  πιο παλιό από office 2007

Εσείς πρέπει να κατεβάσετε και εγκαταστήσετε ένα άκακο  λογισμικό της Microsoft και στη συνέχεια να εγκαταστήσετε την εφαρμογή. Δείτε σχετικά στο  link  Access Runtime. Στη συνέχεια κατεβάστε την εφαρμογή από link “Κατάταξη στο νέο μισθολόγιο“.  Το Κατέβασμα αφορά το αρχείο misthologio_ΙΙ.zip.  Όταν το ανοίξετε θα δείτε το εκτελέσιμο αρχείο misthos_ΙΙ_2016.exe

Εφόσον εμφανίσετε το misthos_ΙΙ_2016.exe στην επιφάνεια του υπολογιστή σας, με διπλό κλικ θα ξεκινήσει η εγκατάσταση της εφαρμογής.  Αρχικά θα ανοίξει ένα παράθυρο το οποίο σας πληροφορεί ότι πρέπει να πατήσετε “Αποσυμπίεση” και επί πλέον σας πληροφορεί για δημιουργία συντόμευσης. Μόλις πατηθεί το κουμπί “Αποσυμπίεση” …όλα έχουν τελειώσει!  Ανοίξτε την εφαρμογή από την συντόμευση ‘ΚΑΤΑΤΑΞΗ 2016’.

Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής

Διαβάστε τις λιγοστές οδηγίες χρήσης της εφαρμογής  και καλή συνέχεια. Ως προϋπηρεσία η εφαρμογή αντιλαμβάνεται την εκπαιδευτική και αναγνωρισμένη υπηρεσία σας, πριν από την ημερομηνία ΦΕΚ διορισμού (συχνή ερώτηση από τους συναδέλφους)

 

Αντίδραση antivirus…    Είναι πιθανόν το antivirus που έχετε, να σας ζητήσει άδεια εγκατάστασης της εφαρμογής.  Απλά!  Δώστε την.

 

Ως …επίλογος

Αν κάποιος συνάδελφος θέλει να δει το νομοθέτημα που αφορά τις μισθολογικές ρυθμίσεις προτείνω :

Αρχικά να διαβάσει μια περίληψη του νόμου 435415  που ‘έφτιαξα’ και πάνω στην οποία στηρίχθηκα για να φτιάξω το λογισμικό της εφαρμογής.

Αν πάλι θελήσει πρόσθετη πληροφόρηση, μπορεί να διαβάσει το νομοθέτημα όπως παρουσιάστηκε στο ΦΕΚ 176/16-12-2015 και επιπλέον να δει τις -48 σελίδων- οδηγίες εφαρμογής των άρθρων ΕΔΩ.

 

[important]Σήμερα 31/1/2016 έκανα νέα ανάρτηση. Οι αλλαγές σε σχέση με την πρώτη ανάρτηση αφορούν :

  • Αλλαγή στο λογισμικό που υπολόγιζε τον βασικό μισθό, σε βάθος τετραετίας στην περίπτωση που υπήρχε θετική διαφορά στην ένταξη.
  • Αλλαγή στο λογισμικό που υπολόγιζε το παλιό βασικό, για συναδέλφους με μεταπτυχιακό ή και διδακτορικό τίτλο.
  • Προσθήκη κώδικα, ώστε να ξεπεραστεί το ζήτημα υπολογισμού του ‘παλιού βασικού’, αφού εδώ υπάρχει χάος. Πλέον έχετε τη δυνατότητα να συμπληρώσετε εσείς τον ‘Παλιό Βασικό’ !

Εφόσον εγκαταστήσετε ξανά την εφαρμογή, επιλέξτε ‘ΝΑΙ σε όλα‘ στην προτροπή που θα σας γίνει σε παράθυρο κατά τη διαδικασία εγκατάστασης.

Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης.  Έχουν διαφοροποιηθεί λίγο…

.  [/important]

.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/wnikdim/2016/01/17/%ce%bc%ce%b9%cf%83%ce%b8%ce%bf%ce%bb%cf%8c%ce%b3%ce%b9%ce%bf-2016-%ce%b5%cf%86%ce%b1%cf%81%ce%bc%ce%bf%ce%b3%ce%ae-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%ac%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b7%cf%82-%ce%b5%ce%ba%cf%80%ce%b1/

4 σχόλια

Μετάβαση στη φόρμα σχολίων

    • Φώτης στο 17 Ιανουαρίου 2016 στις 11:26 μμ

    Μήπως να το ανέβαζες και σε κάποια μορφή που να μην είναι εκτελέσιμο windows για όσους από μας δεν τα τρέχουμε;

    1. Δεν έχω ιδέα πώς μπορεί να γίνει αυτό. Η εφαρμογή θέλει, είτε άμεσα το περιβάλλον της Access είτε έμμεσα το περιβάλλον του λογισμικού Access Runtime 2007.

    • Θανασης στο 18 Ιανουαρίου 2016 στις 12:10 μμ

    Έχει bugs:
    1. Το 1759 στο κλιμακιο 13 εμφανιζεται τον πρώτο χρόνο ως 1779 ευρώ.
    2. Εγώ κατεθεσα το μεταπτυχιακό μου τον Οκτώβριο του 2015. Τα χρόνια προυπηρεσίας μου ειναι 21 συν το μεταπτυχιακό 23 οπότε από το βαθμό Γ3 1685 ευρώ κατατάσσομαι στο Γ4 1719 ευρώ . Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα φαίνεται ότι είμαι καταταγμένος σε βαθμό Β και 1944 ευρώ πράγμα που δεν ισχύει

    1. Θανάση Καλημέρα
      Δεν μπορούμε να μιλάμε για αριθμούς που δίνει η εφαρμογή, αν πρώτα δεν συμφωνήσουμε στα δεδομένα. Για παράδειγμα το μεταπτυχιακό αντιστοιχεί με δυο ΜΚ δηλαδή με τέσσερα έτη. Το έτος 2016 -εφόσον υπάρχει αύξηση- η φιλοσοφία του νομοθετήματος είναι : “Θα πάρεις ό,τι έπαιρνες συν το 1/4 της αύξησης”. …Σε κάθε περίπτωση οι Δ/νσεις θα μας δώσουν την επίσημη κατάταξή μας στα κλιμάκια και θα λύσουν τις όποιες ιδιαίτερες περιπτώσεις.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση