Διαχείριση Βιβλιοθήκης τύπου ΕΠΕΑΕΚ

library_3   ΓΕΝΙΚΑ

   Η εφαρμογή αποτελεί 3η έκδοση μιας σειράς εφαρμογών που διαχειρίζονται βιβλιοθήκες σχολικών μονάδων και όχι μόνο.  Με τη παρούσα έκδοση στοχεύεται να λυθεί το ζήτημα διαχείρισης βιβλιοθηκών πλέον σύνθετων από τις συνήθεις που έχουμε στα σχολεία μας. Να, σαν να λέμε βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ!

Οι μεγάλες βιβλιοθήκες έχουν περισσότερες απαιτήσεις σε ότι αφορά:

  • Τη κατανομή των βιβλίων σε κατηγορίες και υπο-κατηγορίες
  • Την αναζήτηση ενός βιβλίου και
  • Να μπορεί -για παράδειγμα- ο χρήστης να βρεί ποιά βιβλία του τάδε συγγραφέα υπάρχουν στη βιβλιοθήκη…

Αυτές τις απαιτήσεις μπορεί να διαχειριστεί η παρούσα έκδοση.

Έχω ενσωματώσει στην εφαρμογή τις κατηγορίες και τις υπο-κατηγορίες που σχετίζονται με βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ. Όμως τους τίτλους πρέπει να καταγράψετε εσείς. Φρόντισα να πληκτρολογήσετε -σχεδόν, μόνο τον τίτλο και τα υπόλοιπα στοιχεία της εγγραφής να τα επιλέγετε ή να καταγράφονται αυτόματα.

Οι βιβλιοθήκες ΕΠΕΑΕΚ έχουν πρόγραμμα διαχείρισης, αλλά είναι αρκετά “βαρύ” και έτσι ουσιαστικά δεν χρησιμοποιείται, παρά μόνο από πρόσωπα που θα αφιερώσουν αρκετό χρόνο για να εκπαιδευτούν…

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

 Αρχικά απαιτείται να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας το λογισμικό  Access Runtime 2007  της microsoft. Πρόκειται για ένα “άκακο” λογισμικό.  Δείτε αναλυτικά στο Link  AccessRuntime 2007

 Για να κατεβάσετε την εφαρμογή πατήστε στο link Library_3. Ανοίξτε το *.zip αρχείο και με διπλό κλικ στο Library_3.exe –που θα βρείτε μέσα στο *.zip–  ξεκινά η εγκατάσταση.  Ένα παράθυρο που θα ανοίξει, θα σας βοηθήσει να τελειώσετε την εγκατάσταση σε λίγα δευτερόλεπτα.

 

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά στο link Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής που αφορούν την απλή έκδοση και τις πρόσθετες οδηγίες που αφορούν τη παρούσα έκδοση με κλικ στο link Πρόσθετες οδηγίες έκδοσης 3.

 

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ

Να δείξετε ιδιαίτερη σπουδή για το ζήτημα του Backup.

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/wnikdim/2013/12/26/diacheirisi-vivliothikis-typoy-epeaek/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση