Εφαρμογή Γραφείο. Διαχείριση εντύπων, εγγράφων, αδειών, …

ΓΕΝΙΚΑ

GrafeioΗ εφαρμογή “ΓΡΑΦΕΙΟ”  δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες:

1.   Να αποθηκεύουν και να ανακαλούν προς χρήση έντυπα  (φόρμες)  και σημαντικά έγγραφα (εγκυκλίους, Π.Δ. , …), τα οποία κάθε ημέρα φτάνουν στο γραφείο μας ως επισυναπτόμενα στα email.

2.   Να δημιουργούν έγγραφα με τα στοιχεία -λογότυπο- της σχολικής μονάδας (Διαβιβαστικά, βεβαιώσεις,..).

3.   Να αποθηκεύουν σημειώσεις δικές τους.

4. Να έχουν ένα σύστημα εύκολου εντοπισμού του αρχείου που θέλουν. Δίνει δυνατότητα να ορίστεί ημερομηνία λήξης μιας εγγραφής και επομένως της διαγραφής της (παράδειγμα οδηγίες που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2013-2014, πρέπει να διαγράφονται, όταν έλθει η περίοδος των επόμενων Πανελλαδικών) κ.λ.π.

5.   Να έχουν ένα σύστημα διαχείρισης αδειών που ξεκινά από τη δημιουργία  της  αίτησης αδείας και φτάνει έως την δυνατότητα να έχουν στην οθόνη όλες τις άδειες που έλαβε ο τάδε εκπαιδευτικός

6.   Να έχουν μια βάση δεδομένων με τα site, με τα οποία κάθε σχολική μονάδα έχει επικοινωνία ( και είναι αρκετά ! )

7.  Να μπορούν με δυο κλικ να στείλουν με email, οποιοδήποτε αρχείο σε κάποια υπηρεσία ή σε κάποιο φίλο.

8.  Να επιλέγουν φακέλους αποθήκευσης και επομένως να δώσουν στην εφαρμογή τα πλεονεκτήματα της DropBox, εφόσον επιθυμούν.

9.  Αφορά Δ/ντές, Υπο/ντές  σχολικών μονάδων, μιας και αυτό τον προσανατολισμό έδωσα στην εφαρμογή. (Για Δ/ντή ή υπάλληλο γραφείου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εφαρμογή είναι ακατάλληλη…). Αν αύριο δεν θα είμαι Δ/ντής, πάλι θα χρησιμοποιώ την εφαρμογή για να έχω το προσωπικό μου ψηφιακό αρχείο, με πληροφορίες χρήσιμες για τη δουλειά μου.

ΑΝΤΙ ΕΠΙΛΟΓΟΥ

Η εφαρμογή διαχειρίζεται αρχεία word, Excel, *.pdf, PowerPoint, εικόνες, Video, …  Χρησιμοποιώ την εφαρμογή στο σχολείο όπου εργάζομαι από την αρχή του σχολικού έτους 2013-2014 και την χαίρομαι ιδιαίτερα και γιατί η διαχείριση της γραφειοκρατίας είναι εύκολη, αλλά κυρίως γιατί κατάφερα ύστερα από πολλές σκέψεις να βρω τα πλάνα σχεδίασης αυτής της εφαρμογής (Δεν σας κρύβω ότι ήταν η πλέον δύσκολη ως προς το “πώς πρέπει να σχεδιαστεί” ! )

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  • Διαβάστε τις Οδηγίες χρήσης.  Εδώ θα βρείτε -σε ειδική παράγραφο- λεπτομέρειες που αφορούν την εγκατάσταση και το ξεκίνημα.
  • Κατεβάστε οδηγίες  που αφορούν την εγκατάσταση του λογισμικού Access Runtime 2007 της microsoft.
  • Κατεβάστε την εφαρμογή μου “ΓΡΑΦΕΙΟ“.

[important]Θα υπάρξουν απορίες, γιατί, πως, … Θα παρακαλούσα να γράψετε σχόλιο στο blog, έτσι ώστε να υπάρξει διάλογος χρήσιμος και σε άλλους χρήστες της εφαρμογής.[/important]

                                                                                                                                              Ωραιόκαστρο 27-8-2014

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/wnikdim/2013/11/16/diacheirisi-entypon-eggrafon-adeion/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση