Δελτίο Κίνησης

Τα ΓΕΛ και τα Γυμνάσια της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Δυτικής Θεσσαλονίκης, μπορούν να κατεβάσουν τη νέα έκδοση της εφαρμογής 7.2 πατώντας στο link Δελτίο κίνησης 7.2  Το μόρφωμα που θα κατεβάσετε σε μορφή *.zip, περιέχει το Deltio.exe από το οποίο -με διπλό κλικ, θα ξεκινήσει η εγκατάσταση. (Θα ανοίξει ένα παράθυρο που θα σας δώσει σύντομες απλές οδηγίες)

Με την εγκατάσταση θα δείτε μια συντόμευση στην επιφάνεια του υπολογιστή σας με τίτλο ‘ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ’. Εφόσον η εγκατάσταση έγινε στον ίδιο υπολογιστή, όπου ήταν και η προηγούμενη, ανοίξτε την εφαρμογή, πατήστε Restore και …καλή συνέχεια.

Όμως αν θελήσετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή  σε υπολογιστή για πρώτη φορά πρέπει:

  • Να εγκαταστήσετε την εφαρμογή, όπως παραθέτω πιο πάνω (ΜΗ την ανοίξετε όμως)
  • Κατεβάστε και εγκαταστήστε το λογισμικό Access Runtime 2007  ακολουθώντας τις οδηγίες του link AccessRuntime 2007. Το παραπάνω λογισμικό είναι της microsoft και απλά προσφέρει το κατάλληλο περιβάλλον για να λειτουργήσει η εφαρμογή σε οποιοδήποτε υπολογιστή.
  • θα μεταφέρετε το αρχείο tbldeltio71.accdb από τον φάκελο “mikapa” του  υπολογιστή στον οποίο είχατε την εφαρμογή, στο νέο υπολογιστή και στον φάκελο “mikapa” που ήδη υπάρχει.

Ανοίξτε την εφαρμογή και πατήστε Restore. Αυτό ήταν!  Καλή δουλειά…

Για όσους θέλουν να “φρεσκάρουν” τη μνήμη τους σχετικά με το πώς λειτουργεί η εφαρμογή, ας συνδεθούν στο link Οδηγίες χρήσης της εφαρμογής.

Αφού κατεβάσετε και εγκαταστήσετε την έκδοση 7.2,  πηγαίνετε στη καρτέλα “ΒΟΗΘΕΙΑ”, για να δείτε τι ‘σπουδαίες’ δυνατότητες έχουν προστεθεί…

.

[important]  Αυτή εδώ η εφαρμογή, δούλεψε σε όλες τις σχολικές μονάδες της δυτικής Θεσσαλονίκης ( κάπου 165 ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, Γ/Σ, Πειραματικά, Εκκλησιαστικά, Πρότυπα, Εσπερινά, Εεεεκ,  … ) και διαχειρίστηκε στοιχεία 3500 εκπ/κών για τρία (3)  χρόνια.  Στη Β/θμια Διευ/νση υπήρχε μια άλλη εφαρμογή μου και σε αυτή συγκεντρώνονταν το όλο υλικό, που έστελναν -με ένα κλικ- οι σχολικές μονάδες. Σταμάτησε, όταν όλα τα σχολεία έκαναν χρήση της γνωστής σε όλους μας πλατφόρμας Myscholl. Λοιπόν!  Μεγάλη δουλειά, συνεχής η υποστήριξη προς τις σχολικές μονάδες, πολλές αναβαθμίσεις. Δεν μου δόθηκε καμία ανταμοιβή ηθική, ούτε συμμετείχα σε κάποια αμειβόμενη επιτροπή, ούτε ζήτησα… Μπορούσα όμως, όπως και σήμερα μπορώ, να κοιτάξω στα μάτια οποιοδήποτε πρόσωπο, αν και για μερικούς  οι ματιές τους στρέφονται προς τα παπούτσια μου. [/important]

 

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/wnikdim/2013/09/22/efarmogi-deltio-kinisis/

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση