«

»

Ιούν 24

Εκτύπωσέ το Άρθρο

Οδηγίες για την έκδοση 7.2 του ‘ΔΕΛΤΊΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ’

ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ  Έκδοση 7.2

 

ΑΝΤΙ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ…

Η εφαρμογή ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ στο εξής θα έχει προαιρετικό χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τη χρήση της σήμερα  και …αύριο, με την εγκατάσταση νέων εκδόσεων. Η έκδοση 7.2 θα καλύψει τα ΓΕΛ και τα Γυμνάσια. Όχι όμως τις ειδικές κατηγορίες (Εσπερινά, Εκκλησιαστικά, Πιλοτικά,…).

Γιατί προαιρετικά; Η Δ/νση -όπως υποψιάζομαι, θα αρκεστεί στις πληροφορίες που καταγράφουμε στο λογισμικό Survey, εξ ου και ο προαιρετικός χαρακτήρας της χρήσης του ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ εφεξής…

Όσες Διοικήσεις Σχολείων θέλουν το ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ, ας διαβάσουν τις προσθήκες της έκδοσης 7.2

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΡΩΤΗ   Η έκδοση 7.2 υπολογίζει τα νέα υποχρεωτικά ωράρια μας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΔΕΥΤΕΡΗ  Έγιναν οι προσθήκες των μαθημάτων επιλογής της Α’ των ΓΕΛ και στην Α’ Γυμνασίου.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΡΙΤΗ   dedomenaΣτην εφαρμογή θα δείτε δυο νέες επιλογές στη περιοχή ‘Δεδομένα‘.

Δήμοι :  Οι Δήμοι που εμφανιζόντουσαν μέχρι πρότινος, ήταν από τον προηγούμενη «Καλλικράτη».  Δείτε τους νέους Δήμους και διορθώστε στην φόρμα «Στοιχεία Σχολείου» το σχετικό πεδίο. (Εφεξής μπορείτε να συνδέεστε με τις ιστοσελίδες τους...)

Τμήματα:  Έχω προσθέσει την επιλογή {Τμήματα}.  Εφόσον την επιλέξετε, θα βρεθείτε σε ένα γνώριμο περιβάλλον, στον οποίο καταγράφονται τα τμήματα που υπάρχουν στη Σχολική σας μονάδα.  Η εφαρμογή διαβάζει τα τμήματα γενικής παιδείας και υπολογίζει το υποχρεωτικό ωράριο του Δ/ντή,  λαμβάνοντας υπόψη δύο-τρία στοιχεία επιπλέον. Τα έτη υπηρεσίας του, αν  είναι  Δ/ντής ΓΕΛ, Γυμνασίου, … ή  Δ/ντής ΣΕΚ και αν τα τμήματα έχουν τουλάχιστον το 50% του max επιτρεπόμενου αριθμού μαθητών ανά τμήμα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λειτουργήσει σωστά αυτό το κομμάτι του λογισμικού, είναι:

  • Να έχετε καταγράψει τα τμήματα γενικής παιδείας του Σχολείου σας
  • Να κάνετε επικαιροποίηση  στο πεδίο [Θέση ευθύνης] για τον Διευθυντή ή τη Διευθύντρια.  Το πεδίο αυτό θα βρείτε στη καρτέλα «ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΕΣΗΣ – ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ».   Δεν θα δουλέψει σωστά το λογισμικό εφόσον στο πεδίο αυτό υπάρχει ως περιεχόμενο το κατάλοιπο προηγούμενων εκδόσεων «Διευθυντής(-τρια)». Παρακαλώ διορθώστε το.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Deltio_action

Προστέθηκε η επιλογή {Ωρολόγιο}.  Έχετε πλέον τη δυνατότητα να δείτε και να διαχειριστείτε  ένα αρχείο Excel, στο οποίο  υπάρχουν στοιχεία των εκπαιδευτικών, όπως αυτά εμφανίζονται στο «Δελτίο Κίνησης».  Αυτό το αρχείο δημιουργείται στην επιφάνεια του υπολογιστή σας…

Η φόρμα του εν λόγω αρχείου Excel είναι αντίγραφο εκείνης που μας εστάλη τη περίοδο 2012-2013, από το «Τμήμα Μαθητικών Θεμάτων’.

Απλά! Δείτε το…

Μη βιάζεστε να φτιάξετε και να αποστείλλετε το ωρολόγιο. Μάλλον δεν θα χρειαστεί…

 

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΠΕΜΠΤΗ

anathesiΓια τα ΓΕ.Λ. πρόσθεσα μια επιλογή στη καρτέλα μαθήματα. Μπορείτε να δείτε τη πρώτη και δεύτερη ανάθεση για κάθε  ειδικότητα.  Πατήστε στο κουμπί {Αναθέσεις…}.

Αλλά:  Πρώτα πρέπει να τακτοποιήσετε τους κλάδους και τις ειδικότητες. Στις προηγούμενες εκδόσεις της εφαρμογής, οι ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ -για παράδειγμα, εμφανιζόντουσαν ως ΠΕ0301 (Λάθος). Τώρα πρέπει να επιλέξετε το ΠΕ03 (Σωστό). Οι ΦΙΛΟΛΟΓΟΙ ήταν ΠΕ0201, ενώ τώρα πρέπει να επιλέξετε ΠΕ02. κ.ο.κ.

Για να μπορέσω να φτιάξω τον πίνακα με τα δεδομένα των αναθέσεων των εκπ/κών στα ΓΕ.Λ., έπρεπε να διαβάσω ένα νόμο [118842_Γ2_17-09-2008 Υ.Α. (ΦΕΚ 1984 Β΄)]  και δεκατρείς  τροποποιήσεις… Καταλαβαίνετε -λοιπόν, γιατί η επιλογή αυτή λειτουργεί μόνο για τα ΓΕΛ.  Φυσικά αν κάποιος συνάδελφος προτίθεται να φτάξει τις αναθέσεις για τα Γυμνάσια, ας επικοινωνήσει μαζί μου…

ΑΝΤΙ …ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗΣ

ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ είναι μια βάση δεδομένων πολύ σημαντική για τα σχολεία. Όσοι εργαστήκατε με την εφαρμογή το γνωρίζετε. Θα ‘πω’ δυο λέξεις μόνο. Προσφέρει τάξη=οργάνωση. Για μένα και τους φίλους μου -τουλάχιστον,  η εφαρμογή θα έχει συνέχεια.  Για όσο χρόνο έχω διοικητικά καθήκοντα ή στο Σχολείο όπου θα εργάζομαι αύριο, η διοίκηση θα νοιάζεται για τη συκεκριμένη βάση δεδομένων είναι βέβαιο ότι θα την αναπτύξω πιο πολύ. Έχω ιδέες…  Δεν πρόκειται όμως να συνεχίσω να προσφέρω υπηρεσίες σε τύπους Σχολικών μονάδων που δεν γνωρίζω. Ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.  Πιστέψτε με, έδωσα πολύ χρόνο και δεν υπάρχει άλλο …απόθεμα

Στα δύο-τρία χρόνια που συνεργάστηκα με τη Δ/νση, γνώρισα εξαιρετικά πρόσωπα. Την Χρύσα Παπ., τον Γιώργο Γεωρ, τον Κοσμά Ευαγ.,… Τις ευχαριστίες μου στον Δ/ντή κ. Ματζιάρη που με εμπιστεύτηκε σε όλες τις αναρτήσεις.

Νίκος Δημάσης

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://blogs.sch.gr/wnikdim/2013/06/24/odigies-gia-tin-ekdosi-7-2-toy-deltioy-ki/

Αφήστε μια απάντηση

Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων