Στατιστικά ιστοτόπου

Η παρουσίαση των στατιστικών γίνεται μέσω της εφαρμογής Webalizer ή Awstats. Οι εφαρμογές αυτές αναλύουν τα log αρχεία που δημιουργούνται στον web server από την κίνηση κάθε ιστοσελίδας. Η ανάλυση παρουσιάζεται σε HTML μορφή μέσω οποιουδήποτε φυλλομετρητή. Και οι δύο εφαρμογές, παράγουν ετήσια, μηνιαία, καθημερινά και ωριαία στατιστικά. Στις μηνιαίες στατιστικές αναφορές, τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται είναι μεταξύ άλλων η συνολική επισκεψιμότητα ή ανά ημέρα και ώρα, αναφορά επισκέψεων ανά γεωγραφική περιοχή.

  1. Επισκεφθείτε τη σελίδα https://webhost.sch.gr και συνδεθείτεμε τα στοιχεία σας στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο.
  2. Επιλέξτε την καρτέλα Τοποθεσίες Web & Τομείς. Επιλέξτε Ρυθμίσεις φιλοξενίας

  3. Στο προ τελευταίο πεδίο επιλέξτε από το drop down menu το Awstats ή το Webalizer και στο τέλος της πρότασης επιλέξτε το κουτί και πατήστε ΟΚ ή εφαρμογή

Πληκτρολογήστε σε έναν φυλλομετρητή την διεύθυνση <το domain μου>/plesk-stat/webstat (όπου το domain μου εσείς δηλώστε το δικό σας όνομα χώρου) και σαν κωδικό πρόσβασης, χρησιμοποιείστε το username και password της FTP υπηρεσίας σας.

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.