Χρήση FTP προγραμμάτων σύνδεσης

Παρακάτω θα δούμε δύο παραδείγματα σύνδεσης στην FTP υπηρεσία χρησιμοποιώντας δύο δημοφιλή προγράμματα σύνδεσης, το FileZilla και το WinSCP.

 • FileZilla

Αρχικά κατεβάστε το FileZilla, από εδώ. Αφού το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ftp σύνδεση σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα.

 1. Θα επιλέξετε File (Αρχείο) –> Site Manager (Διαχειριστής τοποθεσιών)

 

 1. Στο επόμενο παράθυρο επιλογών δημιουργείτε μια «Νέα τοποθεσία», ακολουθώντας τα βήματα 1 έως 7 και πατάτε «Σύνδεση»:


Προσοχή:

 • Στο κόμβο ( βήμα 3) :
  • Για Μονάδες: θα ορίσετε το domain της μονάδας
  • Για Χρήστες ( φυσικά πρόσωπα): θα ορίσετε το προσωπικό σας domain της μορφής username.sites.sch.gr, όπου username θα βάλετε το δικό σας όνομα χρήστη.
 • Στη κρυπτογράφηση (βήμα 4) θα επιλέξετε «Χρήση ρητής απαίτησης FTP με TLS, εάν είναι διαθέσιμη«

 

 1. Τέλος θα σας ζητηθεί ο κωδικός πρόσβασης ftp του λογαριασμού σας, τον οποίο δημιουργήσατε στο πίνακα ελέγχου. Δεν είναι ο ίδιος κωδικός πρόσβασης για την αλληλογραφία σας.

θα συνδεθείτε και θα μπορείτε να μεταφέρετε τα αρχεία σας με μεταφορά και απόθεση στο ριζικό φάκελο που εμφανίζεται στο δεξί παράθυρο του FileZilla. Θα έχετε το ίδιο αποτέλεσμα αν κάνετε αντιγραφή και επικόλληση.

 

 • WinSCP

Αρχικά κατεβάστε το WinSCP, από εδώ. Αφού το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας θα πρέπει να πραγματοποιήσετε ftp σύνδεση σύμφωνα με τα παρακάτω βήματα (1 ως 8).

Προσοχή:

 1. Στο βήμα 4 στο Host θα ορίσετε το προσωπικό σας domain, όπου username θα βάλετε το δικό σας όνομα χρήστη.
 2. Στο βήμα 7 θα ορίσετε τον FTP κωδικό πρόσβαση του λογαριασμού σας, τον οποίο δημιουργήσατε στο πίνακα ελέγχου. Δεν είναι ο κωδικός πρόσβασης για την αλληλογραφία σας.