ΤΣΙΤΣΙΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Άλλος ένας ιστότοπος Blogs.sch.gr

Επιστροφή στα θρανία…για να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε!

Ιαν 20199

Ένα ζιζάνιο στη ζύμη 

Ας ακούσουμε δύο ιστορίες για τα νέα γράμματα που μάθαμε σήμερα.

Πρώτα για το γράμμα  Ζζ….

Στη συνέχεια για το γράμμα Υυ …

Τώρα, για να δούμε και να ακούσουμε το μάθημά μας…

 

Γονείς και παιδιά θα θέλατε να συνεργαστείτε και να φτιάξετε μια συνταγή;

Τι λέτε θα τα καταφέρετε; Περιμένω σχόλια…

Ρυζόγαλο

Αποτέλεσμα εικόνας για ρυζογαλο

Υλικά

  • 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
  • 2 κούπες τσαγιού νερό
  • 5 κούπες τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • κανέλα για το πασπάλισμα
  • 1 κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος στη μέση

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε το ρύζι γλασέ και το στραγγίζουμε
  • Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό να βράσει
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι
  • Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας και ανακατεύουμε
  • Όταν το ρύζι βράσει, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο δροσερό νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
  • Σιγοβράζουμε για λίγο και ανακατεύουμε δραστήρια ώσπου να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο (5 λεπτά περίπου)
  • Αν πάρει λίγη παραπάνω ώρα μην ανησυχήσετε, ανακατέψτε
  • Να πήξει ελαφρά, να μη γίνει γύψος
  • Όπως είναι ζεστό και νερουλό, μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια ή ποτήρια παγωτού, αφήνουμε να κρυώσει και τα βάζουμε στο ψυγείο
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

 

 

από κάτω από: Γονείς, Μαθητές| | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Επιστροφή στα θρανία…για να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε!    

Τα σχόλια είναι κλειστά.


Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων