Σαν το παλιό καλό κρασί….

Κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες εβδομάδες από κυριακάτικη αθηναϊκή εφημερίδα και έφεραν στη μνήμη όλων όσων έτυχε να τα…συναναστραφούν χρώματα κι αρώματα από μια άλλη εποχή. Μας έκαναν να νοσταλγήσουμε τα πρώτα σχολικά μας χρόνια αλλά και μια εκπαιδευτική περίοδο όπου μαθαίναμε να διαβάζουμε και να κατανοούμε το γραπτό λόγο μέσα από εξαιρετικά αναγνώσματα σπουδαίων Ελλήνων πεζογράφων,  ποιητών ή παιδαγωγών που αφιέρωσαν χρόνο και μεράκι στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού και όχι μόνο. Ο λόγος  για την επανέκδοση παλιών αναγνωστικών τα οποία στήριξαν την εκπαίδευση, γλωσσική κατάρτιση αλλά και συναισθηματική ωρίμανση και ηθική διάπλαση γενεών Ελληνόπουλων. Μπορεί στην εποχή του «σήμερα», της τεχνολογίας και της λεγόμενης επικοινωνιακής γλώσσας των σχολικών βιβλίων, όπου στα αναγνώσματα των μαθητών κρίνεται απαραίτητο να λαμβάνουν χώρα συνταγές και οδηγίες χρήσεως συσκευών παρά ποιήματα ή κείμενα του Παπαντωνίου ή του Κρυστάλλη ή του Καζαντζάκη, να θεωρούνται ξεπερασμένα ή αναχρονιστικά αλλά, γιατί όταν τα πιάνεις στα χέρια σου ξεχνάς να σταματήσεις να τα ξεφυλλίζεις και τα παιδιά απαιτούν να συνεχίσεις να τους διαβάζεις κι άλλη μια ιστορία από τα παλιά;….

 

Yπενθυμίζουμε ότι η μηδενική χρέωση μέσω κινητής τηλεφωνίας ισχύει μόνο για τον παρόντα ιστότοπο και για τους ιστότοπους που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων.
Η προβολή περιεχομένου από άλλο ιστότοπο που έχει ενσωματωθεί στον παρόντα ιστότοπο (π.χ. video youtube) ή το άνοιγμα συνδέσμων που οδηγούν σε εξωτερικό περιεχόμενο δεν υπάγονται στη μηδενική χρέωση.
Δημοσιεύθηκε στην Χωρίς κατηγορία. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση