Συνταγή για το καλυτερότερο τσηζκέικ που έχετε φάει ποτέ!!!!!

Συστατικά
1 ½ φλ. αλεσμένα μπισκότα Digestive (απλά ή σοκολάτας)
6 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού
250 γρ. τυρί κρέμα (Cream Cheese), ξεπαγωμένο
1 κονσέρβα (γύρω στα 400 γρ.) ζαχαρούχο γάλα (όχι εβαπορέ)
1/3 φλ. φρέσκος χυμός λεμονιού
1 συσκευασία (με 2 φακελάκια) ζελέ λεμόνι
Ελάχιστο λάδι για άλειμμα
Βήματα
Υγραίνετε ή λαδώνετε ελαφρά μια φόρμα με ελατήριο, διαμέτρου 20-22 εκ. και ντύνετε το εσωτερικό της με πλαστική μεμβράνη. Ύστερα, βάζετε στον πάτο ένα κομμάτι αντικολλητική λαδόκολλα. Ανακατεύετε τα αλεσμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.

Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα απλώνοντάς το σε μια ομοιόμορφη στρώση, το συμπιέζετε με τις παλάμες σας και βάζετε τη φόρμα στην κατάψυξη μέχρι να τη χρειαστείτε.

Βάζετε σε ένα μπολ τους κρυστάλλους ζελέ από το ένα φακελάκι και προσθέτετε 3/4 φλ. καυτό νερό. Ανακατεύετε καλά για διαλυθούν και κρατάτε το μίγμα στην άκρη για να κρυώσει.

Χτυπάτε σε ένα μεγάλο μπολ το τυρί κρέμα να αφρατέψει και προσθέτετε τμηματικά το μισό ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ. Προσθέτετε μέσα το υπόλοιπο ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα και τέλος χτυπάτε μέσα λίγο-λίγο το (κρύο) διαλυμένο ζελέ. Αδειάζετε το μίγμα στη φόρμα και τη βάζετε στο ψυγείο 2 ώρες.

Στο μεταξύ, ετοιμάζετε ζελέ με το δεύτερο φακελάκι και 1 φλ. ζεστό νερό και το αφήνετε να κρυώσει, χωρίς να πήξει. Βγάζετε το τσίζκεϊκ από το ψυγείο και το περιχύνετε με το ζελέ. Το επιστρέφετε στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες.

Ακούστε το αγαπημένο μας κομμάτι 

 

Κατηγορίες: Χωρίς κατηγορία. Προσθήκη στους σελιδοδείκτες.