Βασίλης Τασινός

Ιωάννινα 16 Ιουλίου 2018

Το λογαριασμό μου στο Facebook τον άνοιξα (31-7-2017) για να γνωστοποιήσω τα εκπαιδευτικά μου άρθρα σ’ ένα ευρύτερο κοινό, πέραν των επισκεπτών του Ιστολογίου μου.

Εκτός αυτού, μου δόθηκε η ευκαιρία να επικοινωνήσω με πολλούς μαθητές μου και φίλους μου από το μακρινό παρελθόν. Η επικοινωνία αυτή μου χάρισε πολύ όμορφες στιγμές!

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, εδώ και ένα χρόνο, λειτουργώ το Facebook και δεν θέλησα να το χρησιμοποιήσω για άλλο λόγο.

Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αρκετοί χρήστες του Facebook, καθημερινά, δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να σχολιάζουν την πολιτική επικαιρότητα και τα δημόσια πρόσωπα, όχι με επιχειρήματα που είναι λογικό, αλλά με εξυπνακισμούς, ειρωνεία, εμπάθεια και ύβρεις· ακόμη, χρησιμοποιούν αποφθέγματα μεγάλων ανδρών, εκτός τόπου και χρόνου, προκειμένου να δώσουν κύρος στα γραφόμενά τους. Ορισμένοι μάλιστα, έχοντας γνώμη επί παντός επιστητού, αναπαράγουν fake news κι έχουν ξεπεράσει στην προπαγάνδα, στα τσιτάτα και στις ατάκες, ακόμη και τα Γραφεία Τύπου των κομμάτων που χρεοκόπησαν τη χώρα. Και μετά τις «βαθυστόχαστες» αναλύσεις τους για την πολιτική και τους πολιτικούς, αλληλοσυγχαίρονται και αλληλοθαυμάζονται, περιμένοντας να πείσουν τους φίλους τους για τις «μοναδικές αλήθειες» που εκφράζουν.

Όλη αυτή η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Facebook δεν μου είναι ευχάριστη και επιπλέον με έχει κουράσει.

Ενημερώνω τους μαθητές μου, τους φίλους μου και τους συναδέλφους μου ότι στις 20 Ιουλίου 2018 θα απενεργοποιήσω το λογαριασμό μου στο Facebook. Όσοι επιθυμούν να επικοινωνούν μαζί μου θα μπορούν να το κάνουν μέσω του Ιστολογίου (blogs.sch.gr/vtasinos) ή του Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου (vtasinos@yahoo.gr).

Εύχομαι υγεία και ευτυχία σε όλες και σε όλους!