Βιβλιοπαρουσίαση: Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω τα έμαθα στο νηπιαγωγείο

Το βιβλίο μπορεί να είναι λίγο παλιό αλλά είναι πάντα επίκαιρο (Robert Fulghum μετάφραση: Μαρία Καββαδία): Όσα πραγματικά πρέπει να ξέρω για το πώς να ζω, τι να κάνω και πώς να είμαι, τα έμαθα στο νηπιαγωγείο. Η σοφία δε βρισκόταν στην κορυφή του σχολικού βουνού, αλλά εκεί, στα βουναλάκια από άμμο, στο νηπιαγωγείο.
Αυτά είναι τα πράγματα που έμαθα:
Να μοιράζεσαι τα πάντα.
Να παίζεις τίμια.
Να μη χτυπάς τους άλλους.
Να βάζεις τα πράγματα πάλι εκεί που τα βρήκες.
Να καθαρίζεις τις τσαπατσουλιές σου.
Να μην παίρνεις τα πράγματα που δεν είναι δικά σου.
Να λες συγγνώμη, όταν πληγώνεις κάποιον.
Να πλένεις τα χέρια σου πριν από το φαγητό.
Να κοκκινίζεις.
Ζεστά κουλουράκια και κρύο γάλα κάνουν καλό.
Να ζεις μια ισορροπημένη ζωή· να μαθαίνεις λίγο, να σκέπτεσαι λίγο, να σχεδιάζεις, να ζωγραφίζεις,
να τραγουδάς, να χορεύεις, να παίζεις και να εργάζεσαι κάθε μέρα από λίγο.
Να παίρνεις έναν υπνάκο το απόγευμα. Όταν βγαίνεις έξω στον κόσμο, να προσέχεις την κίνηση, να κρατιέσαι από το χέρι και να μένεις μαζί με τους άλλους.
Να αντιλαμβάνεσαι τα θαύματα. Όλα όσα πρέπει να ξέρετε βρίσκονται κάπου εδώ μέσα. Ο χρυσός κανόνας, η αγάπη και οι βασικές αρχές υγιεινής· η οικολογία, η πολιτική, η ισότητα και η υγιεινή ζωή.

Χριστούγεννα στην Κοζάνη

Τα Χριστούγεννα έφτασαν και η Κοζάνη είναι έτοιμη να τα γιορτάσει. Ήδη η πόλη έχει βάλει τα γιορτινά της οι εορταστικές εκδηλώσεις έχουν ξεκινήσει.

 

 

Παρακάτω βλέπετε εικόνες από τη χριστουγεννιάτικη πόλη

Και εδώ είναι τα πρώτα σχόλια για το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στην πόλη της Κοζάνης την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου που σηματοδότησε και την αρχή των εορταστικών εκδηλώσεων

Έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων

Χριστουγεννιάτικη συνταγή

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ήρθε η ώρα για να φτιάξουμε μία ακόμη νόστιμη χριστουγεννιάτικη συνταγή.

Παρακάτω ακολουθούν τα υλικά για να φτιάξουμε γευστικά μελομακάρονα:

Μελομακάρονα

Υλικά για τα μελομακάρονα

  • 240 ml ελαιόλαδο
  • 240 ml σπορέλαιο
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 120 ml κονιάκ
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Υλικά για το σιρόπι

  • 700 ml νερό
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. μέλι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φλούδα πορτοκαλιού

Άλλα υλικά

  • 2-3 κ.σ. μέλι
  • 250 γρ. ξηροί καρποί (όπως καρύδια, φυστίκια Αιγίνης, μακαντέμια κλπ), κοπανισμένοι

Για οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής δείτε τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.madameginger.com/syntages/ana-peristasi/syntages-xristougenna/melomakarona-ta-klasika/