Αρχική » Games » Διαδικτυακό παιχνίδι από την Ε.Ε μαθαίνει τους νέους να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα

Kατηγορίες

Translate

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in



 

Διαδικτυακό παιχνίδι από την Ε.Ε μαθαίνει τους νέους να προστατεύουν τα προσωπικά τους δεδομένα

To JRC, η υπηρεσία επιστήμης και γνώσης της Ευρωπαικής Επιτροπής, δημιούργησε ένα online game προκειμένου να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση των νέων για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων στο διαδίκτυο.

Το «Cyber Chronix» εστιάζεται ειδικά στο νέο ευρωπαϊκό κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR), ο οποίος τέθηκε σε ισχύ σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ στις 25 Μαΐου 2018.
Οι παίκτες μεταφέρονται σε έναν πλανήτη αρκετά έτη φωτός μακριά από τη Γη. Ο στόχος είναι να βοηθήσουν τον χαρακτήρα τους να ολοκληρώσει την αποστολή του ξεπερνώντας τα εμπόδια που προκύπτουν και τα οποία σχετίζονται με την προστασία δεδομένων.
Το παιχνίδι έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να βοηθήσει τους νέους να κατακτήσουν έννοιες που περιλαμβάνουν τα προσωπικά δεδομένα, το δικαίωμα στη λήθη, το δικαίωμα στη φορητότητα, τη συνειδητή συναίνεση χρήσης των δεδομένων κ.α.
Το παιχνίδι προς το παρόν είναι διαθέσιμο στα Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά. Μπορεί να μεταφορτωθεί σε συσκευές που λειτουργούν με Android, ενώ η έκδοση iOS θα κυκλοφορήσει σύντομα.
Τα δικαιώματα των πολιτών μετά το GDPR.
Μάθετε μέσα από την ειδική σελίδα της Ε.Ε πώς προστατεύονται τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που σας αφορούν, τα δικαιώματα που σας βοηθούν να επανακτήσετε τον έλεγχο των δεδομένων σας και τι να κάνετε εάν διαρρεύσουν τα δεδομένα σας.
Πηγή: European Commission

 

Πηγή: https://saferinternet4kids.gr/nea/cyberchronix/


Σχολιάστε

Συνδεθείτε στο Facebook του etwinning προγράμματος μας.

Συνδεθείτε στο Facebook του etwinning προγράμματος μας.

Code4SDG11

bravo schools

bravo schools

Βιώσιμες Πόλεις Global Goal 11

LINUX

LINUX

Σύνδεση με τα στοιχεία που διαθέτετε στο ΠΣΔ


Log in



 

Scientix resources

Scientix resources

&
Άνοιγμα μενού
Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση