ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ

 

1.Ανάλογα τα παιδιά φτιάχνω και τα χορευτικά. Συνήθως τα κοριτσάκια έχουν τον ρυθμό μέσα τους οπότε κάνουν πιο πολλές φιγούρες και τα αγόρια δεν το πολυέχουν με τον χορό, οπότε ψάχνω να βρω φιγούρες που θα τους αρέσουν    και είναι εύκολες!Συγκεκριμένες και επαναλαμβανόμενες φιγούρες για να μην μπερδευτούν.

2.Για να βγει καλό ένα χορευτικό πρέπει να έχει μικρή διάρκεια, γιατί κάνουμε συγκεκριμένες φιγούρες οπότε αν είναι μεγάλο το κομμάτι..από κάποιο σημείο και μετά είναι βαρετό στο κοινό, αλλά και στα ίδια τα παιδιά.

  1. Στην αλλαγή της φιγούρας βρίσκω ένα σήμα με το σώμα μου, ώστε τα παιδιά να ξέρουν το σωστό σημείο του τραγουδιού που θα πρέπει να την κάνουν. Μπορεί να είναι παλαμάκι ή σήμα με το χέρι πχ είναι ώρα να κάνουν κύκλο, οπότε τους το δείχνω με κυκλική κίνηση της παλάμης μου, η οποία είναι  κλειστή με τον δείκτη όρθιο (να δείχνει πάνω) ή για να κρατηθούν ανάποδο αγκαζέ τους το δείχνω με τους δύο δείχτες γαντζωμένους μεταξύ τους (οι παλάμες κλειστές)…κλπ

4.Οι κινήσεις του κεφαλιού, των χεριών και των ποδιών, ενώ είναι στάσιμη η θέση του υπόλοιπου σώματος είναι εύκολες φιγούρες, αρέσουν στα παιδιά και βγάζει ωραίο αποτέλεσμα!

  1. Πάντα υπάρχει ένα παιδί που έχει μάθει όλες τις φιγούρες, οπότε αν κάποιο παιδί λείψει υπάρχει αντικαταστάτης 😉

6.Αν αγχώνεστε για τον χορό ή θέλετε να δοκιμάσετε και άλλες φιγούρες κοιτάξτε (χορός από το wii):

http://www.youtube.com/watch?v=7BObxo6KXKc

ή http://www.youtube.com/watch?v=uWzhxPf-5iU