I love my school!

Σαμιώτη Βιολέτα

Το σχολείο σκοτώνει τη δημιουργικότητα (;)

Ιαν 20206

Μια ομιλία του Κεν Ρόμπινσον όπου με χιούμορ προκαλεί τους θεατές να αναλογιστούν αν τα σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα ενθαρρύνουν ή υπονομεύουν τη δημιουργικότητα

https://youtu.be/iG9CE55wbtY

Το ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης ταξιδεύει στην Pszczyna της Πολωνίας.

Δεκ 201917

Από τις 07 έως τις 11 Οκτωβρίου 2019, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, βρέθηκαν στην Pszczyna της Πολωνίας για τη δεύτερη διακρατική συνάντηση του προγράμματος Erasmus+, με τίτλο ReadysteadyGo!” και αριθμό σύμβασης 2018-1-CZ01-KA202-048161, στο οποίο το σχολείο συμμετέχει ως εταίρος.

Για μια εβδομάδα οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στα συστήματα ελέγχου δυναμικής κίνησης των αυτοκινήτων, EPS (Electrically Power Steering). Σημαντικό ρόλο στην εκπαίδευση τους, έπαιξε η επίσκεψη σε βιομηχανία κατασκευής συστημάτων EPS, όπου είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε πραγματικά αυτοκίνητα, τα τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρικά συστήματα υποβοήθησης στρέψης τιμονιού. Επισκέφτηκαν επίσης βιομηχανία δοκιμών, όπου παρακολούθησαν τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιούνται οιδοκιμές σε διάφορα μέρη του αυτοκινήτου και τέλος επισπεύτηκαν βιομηχανία κατασκευής πλαστικών.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Πολωνία, επισκέφτηκαν την Κρακοβία και τη Βαρσοβία, γνωρίζοντας την ιστορία των δυο μεγαλύτερων πόλεων της χώρας.

Η υπεύθυνη Ευρωπαϊκών προγραμμάτων του σχολείου Κα Σαμιώτη Βιολέτα και η εκπαιδευτικός Κα Αντωνιάδου Αναστασία που συνόδευσαν την αποστολή, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένες από τα αποτελέσματα της επίσκεψης. Η επόμενη συνάντηση όλων των χωρών θα πραγματοποιηθεί στην Ελευθερούπολη στις αρχές Μαρτίου το 2020.

Διακρατική συνάντηση Targu Jiu, Ρουμανία

Δεκ 201917

Από τις 17 έως τις 23 Μαρτίου 2019, οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης, που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ δράση ΚΑ2 με τίτλο «Ready, Steady, Go!», βρέθηκαν στο επαγγελματικό λύκειο Colegiul Auto Traian Vuia στην πόλη Targu Jiu της Ρουμανίας μαζί με τις αντίστοιχες αποστολές της Τσεχίας και της Πολωνίας, για να συμμετάσχουν στην 1η διακρατική συνάντηση εργασίας του προγράμματος.

Για μια εβδομάδα οι μαθητές εκπαιδεύτηκαν στα συστήματα πέδησης των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Έμαθαν να προσαρμόζουν τον άξονα πέδησης σε ένα Go-Kart, να ρυθμίζουν και να βελτιώνουν τις επιδόσεις του. Παράλληλα είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν βιομηχανία παραγωγής ηλεκτροκινητήρων στο Βουκουρέστι και συνεργείο μετατροπής βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων σε ηλεκτροκίνητα. Μοναδική εμπειρία ήταν η επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ford όπου περιηγήθηκαν στη γραμμή παραγωγής του μοντέλου Ecosport.

Η υπεύθυνη του προγράμματος Κα Σαμιώτη Βιολέτα και ο εκπαιδευτικός Κος Καϊπης Θεόδωρος που συνόδευσαν την αποστολή, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα της επίσκεψης και συγχαίρουν τους  μαθητές για την άψογη συμπεριφορά και την άριστη εκπροσώπηση του σχολείου.

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.

Δεκ 201913

Το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.» εφαρμόστηκε πιλοτικά τη σχολική χρονιά 2017-18 σε εννέα (9) Επαγγελματικά Λύκεια, αξιοποιώντας εμπειρίες και πρακτικές που ήδη εφάρμοζε η εκπαιδευτική κοινότητα σε σχολικές μονάδες. Από το σχολικό έτος 2018-19 το πρόγραμμα επεκτάθηκε και στα 400 ΕΠΑΛ της χώρας.

Περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

 • Εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία των μαθητών της Α΄ τάξης ΕΠΑ.Λ. στα μαθήματα «Νέα Ελληνικά» και «Μαθηματικά», η οποία πραγματοποιείται εντός του ωρολόγιου προγράμματος με τη μορφή της συνδιδασκαλίας από δύο εκπαιδευτικούς ταυτόχρονα στον χώρο της τάξης και έχει ως στόχο την ενίσχυση του γλωσσικού και αριθμητικού τους γραμματισμού.
 • Στελέχωση των ΕΠΑ.Λ. με ψυχολόγους, οι οποίοι θα στηρίξουν ψυχοκοινωνικά τους μαθητές και θα οργανώσουν τη δικτύωση των σχολείων με υποστηρικτικές δομές ψυχοκοινωνικής υγείας της περιοχής τους.
 • Ενεργοποίηση του θεσμού του «Συμβούλου Καθηγητή» για βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μαθητών και του κλίματος στην σχολική κοινότητα.

 

 • Δημιουργία «Σχεδίων Δράσης», χρηματοδοτούμενων «project» που προωθούν την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στα σχολεία και προβάλλουν τις επιστήμες, την τεχνολογία και τον πολιτισμό.

Η μέθοδος Project.

 

 • Εξοπλισμό των ΕΠΑ.Λ. με υποδομές τηλεδιάσκεψης, ώστε να δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των σχολείων σε κοινές δράσεις.
 • Δικτύωση των σχολείων μέσα από πλατφόρμες επικοινωνίας, οι οποίες επιτρέπουν την επικοινωνία των σχολείων μεταξύ τους αλλά και των σχολείων με υποστηρικτικές δομές της περιοχής τους. – Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στην εναλλακτική ενισχυτική διδασκαλία και των ψυχολόγων από ειδικά εκπαιδευμένους επιμορφωτές.

 

Έκθεση ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης

Δεκ 20197

Τα παιδιά μας παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους. 

 Τη 1η Έκθεση μαθητικών έργων με τίτλο «Το ΕΠΑΛ δημιουργεί» διοργανώνει το Επαγγελματικό Λύκειο της Ελευθερούπολης  στις 16, 17 και 18 Μαΐου, στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

 Κύριος στόχος της έκθεσης και των παράλληλων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν, αποτελεί η ανάδειξη του σύγχρονου και αναβαθμισμένου Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που υλοποιήθηκαν και αφορούν στην αναμόρφωση της δομής του, τη θεσμοθέτηση του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας», την εφαρμογή του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ» και τη διεύρυνση της πρόσβασης των μαθητών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ένα μικρό δείγμα της δουλειάς μας!

Επιλέγω ΕΠΑΛ

Δεκ 20197

 Ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίζουν τα Επαγγελματικά Λύκεια τα τελευταία χρόνια. Ο αριθμός των μαθητών που επιλέγουν, μετά το Γυμνάσιο, να φοιτήσουν σε κάποιο ΕΠΑΛ, παρουσιάζει σημαντική αύξηση. Αν αναρωτιέσαι γιατί οι μαθητές επιλέγουν να φοιτήσουν σε κάποιο Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) παρακάτω παρουσιάζουμε μερικούς από τους σημαντικότερους λόγους.

Τίτλοι σπουδών από τα ΕΠΑΛ

 1. Αποκτάς Απολυτήριο Λυκείου Ισότιμο με αυτό του Γενικού Λυκείου.
 2. Αποκτάς επιπλέον Πτυχίο της Ειδικότητας στο επάγγελμα που σ’ ενδιαφέρει (π.χ. Πληροφορική, Ηλεκτρολογία, Τεχνικός Οχημάτων, Βρεφονηπιοκομία, κ.α.).
 3. Αποκτάς Κατοχυρωμένα Επαγγελματικά Δικαιώματα στην Ειδικότητα που θα επιλέξεις.

Όσοι επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

 Δίνεται η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών σε ΙΕΚ, στα Πανεπιστήμια, στην Αστυνομία, στην Πυροσβεστική, σε Ακαδημίες και Στρατιωτικές Σχολές.

 • Μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου στα ΑΕΙ,
 • Στις Πανελλαδικές Εξετάσεις στην Γ’ Τάξη θα εξεταστείς σε 4 μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά και σε δύο (2) μαθήματα της Ειδικότητάς που έχεις επιλέξει.
 • Μπορείς να επιλέξεις τις σχολές των ΑΕΙ της Ειδικότητας που έχεις σπουδάσει.
 • Στα ΑΕΙ και στις Στρατιωτικές σχολές με Ειδικό Ποσοστό.
 • Από το σχολικό έτος 2016-2017 μπορείτε να συνεχίσετε τις σπουδές σας και τις Πανεπιστημιακές σχολές (ΑΕΙ) της ειδικότητάς σας με ποσοστό επιπλέον θέσεων 1%.
 • Μπορείς επίσης να διεκδικήσεις την εισαγωγή σου στη Σχολή Πυροσβεστικής.
 • Μπορείς να εγγραφείς στα ΙΕΚ με φοίτηση μόνο 3 Εξαμήνων στην ίδια Ειδικότητα ή 5 Εξαμήνων για την απόκτηση νέας Ειδικότητας.

Τομείς Επαγγελματικού Λυκείου

Τα Επαγγελματικά Λύκεια προσφέρουν 9 διαφορετικούς τομείς εκπαίδευσης.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.   

 

 

ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης

ΕΠΑΛ Ελευθερούπολης

Σαν σήμερα

 1. 25/09/1982: Παγκόσμιο ρεκόρ ακοντισμού πετυχαίνει στα Χανιά η Σοφία Σακοράφα, με βολή στα 74,20 μ.
  Ο προηγούμενος έλληνας που κατείχε παγκόσμιο ρεκόρ ήταν το 1970 ο Χρήστος Παπανικολάου στο άλμα επί κοντώ (5,49 μ.).
Σεπτέμβριος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιαν    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  


Top
 
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων