vroussou's blog

Just another Blogs.sch.gr site

Oμιλος Λογοτεχνίας και Δημιουργικής Γραφής

Συγγραφέας: Βαρβάρα Ρούσσου στις 5 Ιουλίου, 2013

Το σχολ. έτος 2012-13 λειτούργησε στο ΠΠ ΓΕΛΗρακλείου ο Όμιλος Λογοτεχνίας και Δημιουργικής γραφής. Στόχοι του ήταν η εξοικείωση των μαθητών με κείμενα της ελληνικής Λογοτεχνίας και μέσα από τη μελέτη τους η εξοικείωση με λογοτεχνικές συμβάσεις και είδη. Επιπλέον, στοχεύαμε να γίνει η ανάγνωση αφορμή δημιουργίας και ελεύθερης αυτοέκφρασης των μαθητών. Έτσι, οι μαθητές ενθαρρύνθηκαν να γράφουν και να συμμετέχουν σε ποικίλους μαθητικούς λογοτεχνικούς διαγωνισμούς. Μαθητές που συμμετείχαν στον Όμιλο βραβεύτηκαν σε δύο διαγωνισμούς:

Οι Αντωνία Στρατάκη και Εβίτα Πέιου 1ο και 2ο βραβείο ποίησης αντίστοιχα στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογτεχνικό Διαγωνισμό για τα 90 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης που διοργάνωσε η Ευαγγελική Σχολή Ν. Σμύρνης.

Η Μαριάννα Χαλαμπαλάκη βραβεύτηκε με έπαινο ποίησης στον Πανελλήνιο Μαθητικό Λογοτεχνικό διαγωνισμό της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών.

Οι δημιουργίες όλων των συμμετεχόντων στον Όμιλο συμπεριλήφθηκαν στο βιβλίο που εκδώσαμε με τίτλο Στην ποίηση της αίθουσας…

Καλό καλοκαίρι

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *